Flere hundre mister jobben i Aker Solutions

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opp mot 500 kan bli rammet av en omfattende nedbemanningsprosess i Aker Solutions' subseavirksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Aker Solutions har i dag informert ansatte om at det er behov for å justere arbeidskapasiteten i selskapets norske subseavirksomhet på grunn av et vedvarende lavt aktivitetsnivå i markedet, heter det i en melding fra selskapet.

Kuttplanene vil kunne ramme ansatte på Fornebu i Bærum, Stokke i Vestfold, Moss i Østfold og Tranby i Buskerud. Ifølge selskapet vil kuttene skje gjennom oppsigelser, men også ved naturlig avgang og omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet.

Sverdrup var ikke nok

– Alle slike nyheter er triste. Samtidig er det slik at Aker fikk ett av de store oppdragene på Sverdrup. Men de fleste visste at det ikke ville være nok| til å holde den toppbemanningen de har hatt, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Hun understreker at den vedvarende lave oljeprisen vil sette oss overfor nye utfordringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er derfor vi lager et statsbudsjett som skal bidra til aktivitet, mer arbeid og ikke minst den langsiktige omstillingen som gjør at vi ikke blir så avhengige av oljevirksomheten i framtiden, sier Solberg.

Lavere aktivitet

– Oljeselskapene reduserer sine investeringer og utsetter enkeltprosjekter, og det har ført til en markant nedgang i aktiviteten i det norske oljeservice-markedet det siste året, forklarer Per Harald Kongelf, sjef for Aker Solutions i Norge.

– Det er derfor blitt nødvendig å tilpasse kapasiteten i deler av virksomheten vår, fastslår han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den oljerelaterte næringen har i mange måneder opplevd en markant nedgang, noe som har ført til at en lang rekke selskaper har både gjennomført og varslet til dels kraftige nedbemanninger.

Flere kutt

Tidligere i år kunngjorde Aker Solutions at subsea-basen i Ågotnes skal slankes med inntil 200 stillinger. I tillegg forsvinner omtrent 300 stillinger i forretningsområdet vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men også utenfor Norge ser selskapet seg nødt til å kutte. Også her er det i hovedsak innenfor subsea-virksomheten at kuttene tas. Foreløpig er det snakk om omtrent 400 stillinger.

En prosess som skal styrke nettopp denne delen av organisasjonen globalt, er allerede i gang, og mer informasjon om dette arbeidet er ventet innen utgangen av året.

Effektivitet

– Vi ser et behov for en mer strømlinjeformet organisasjon for å redusere kompleksiteten og øke effektiviteten. Dette vil føre til mer effektive prosesser og styrke driften, sier sjef for selskapets globale subsea-virksomhet, Alan Brunnen.

Totalt jobber rundt 8.000 av selskapets om lag 16.000 ansatte i 20 land innenfor subsea-virksomheten. 3.000 av disse har sin arbeidsplass i Norge, mens resten jobber i land som Brasil, Angola, Malaysia, USA og Storbritannia.

Les også: Olje­pri­sen opp 4 dollar på én time