Meny

Børsmilliarder forduftet etter Panama Papers

I april avslørte Aftenposten at DNB hadde hjulpet kunder med å etablere seg i skatteparadiser fra kontoret i Luxembourg (bildet). Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNBs børsverdi falt med 3,6 milliarder kroner etter Panama Papers. Til sammen forduftet 2.000 milliarder kroner fra børsnoterte selskaper etter avsløringene.

I alt 1.105 børsnoterte selskaper ble avslørt for sin bruk av skatteparadiser. Det samlede børsfallet for disse selskapene ble i løpet av den første uken i april nær 2.000 milliarder kroner, viser en ny forskningsrapport som omtales i Dagens Næringsliv.

Les også:  Norad ga millioner til Panama-stiftelse

For aksjonærene i svenske Nordea, som også hadde bistått kunder med skatteparadistjenester, var nedturen enda større enn for DNB. Rundt 15,2 milliarder svenske kroner forsvant fra børsverdien til Nordea i løpet av den første uken i april.

Les også:   To av tre mer negative til DNB etter Panama Papers

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus