Første uttak fra oljefondet

<p>For første gang tas det penger ut av oljefondet. Det første uttaket skjedde i januar og er på 6,7 milliarder kroner, viser tall fra statsregnskapet, som nylig ble offentlig. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen (NTB scanpix)</p>
For første gang tas det penger ut av oljefondet. Det første uttaket skjedde i januar og er på 6,7 milliarder kroner, viser tall fra statsregnskapet, som nylig ble offentlig. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen (NTB scanpix)

For første gang tas det penger ut av oljefondet. Det første uttaket skjedde i januar og var på 6,7 milliarder kroner, viser tall fra statsregnskapet, som nylig ble offentlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansdepartementet bekrefter uttaket i en epost til Dagens Næringsliv.

Reduserte inntekter til staten som følge av den lave oljeprisen gjør at 2016 er ventet å bli det første året med uttak fra oljefondet.

Siden første innskudd i 1996 er det overført nær 3.500 milliarder kroner til fondet, inkludert innskudd i de to siste månedene av fjoråret.

Les også: Grande vil unngå økt oljepengebruk

Statssekretær Paal Bjørnestad (Frp) i Finansdepartementet sier følgende i en epost:

– Som det fremgår av Nasjonalbudsjettet 2016 ligger statens netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten an til å bli lavere enn det oljekorrigerte underskuddet på statsbudsjettet i 2016. Selv om fallet i oljeprisen har fremskyndet dette tidspunktet, bør det ikke komme som noen stor overraskelse at oljeinntektene etter hvert ville avta og bli lavere enn fondets avkastning og bruken av fondsmidler over budsjettet.

Les også: Jensen kan måtte slå hull på sparegrisen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus