Lysbakken kaller Høyre «kalkulatorparti» etter meningsmåling

MENINGSMÅLING: – Jeg tror at det er en viss kostnad ved å sikre at det ikke blir større problemer framover, sier statsministeren om at kun 13 prosent av de spurte tror de vil få det bedre som følge av det nye statsbudsjettet. Foto: NTB scanpix
MENINGSMÅLING: – Jeg tror at det er en viss kostnad ved å sikre at det ikke blir større problemer framover, sier statsministeren om at kun 13 prosent av de spurte tror de vil få det bedre som følge av det nye statsbudsjettet. Foto: NTB scanpix

I en ny meningsmåling sier kun 13 prosent av de spurte at de tror de vil få det bedre med det nye statsbudsjettet. SV-leder Audun Lysbakken mener Høyre har ødelagt for seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Dagbladet og Ipsos MMI som står bak den ferske meningsmålingen om det borgerlige statsbudsjettet. 13 prosent av de spurte sier at de tror de vil få det bedre med budsjettet. 33 prosent mener de vil få det verre, mens 45 prosent ikke tror på noen endring. Målingen ble presentert lørdag.

– På fire uker har Erna Solberg og Høyre revet ned det hun har brukt mange år på å bygge opp. Statsbudsjettet viser at kalkulator-partiet som synes milliarder er viktigere enn mennesker, er tilbake, sier Lysbakken til Dagbladet.

Les også: – De flyttet på millionene, lot milliardene stå

Før helgen viste en annen måling at Høyre nå har støtte fra 23 prosent av befolkningen, det laveste resultatet siden 2010.

– Dette er det bildet vi ser på meningsmålingene nå, og jeg argumenterer ikke mot at det er et reelt bilde akkurat nå. Jeg tror at det er en viss kostnad ved å sikre at det ikke blir større problemer framover, sa statsministeren til Dagbladet da målingen ble kjent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus