Meny

Nærmer meg målet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Takket være redaktør Bergs forslag om å kontakte en spåmann for å se om jeg vil komme i havn med alle millionene, er jeg antagelig i ferd med å lykkes.

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 17 ukene har Skevik jobbet med å doble innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter og har startet en ny internettavis for gründere, takket være sin første sponsor. Nå har han kontaktet spåmann og da kommer nok alle millionene snart tikkende inn.

Uke 18:
Jeg er nå inne i uke 18 og har seks uker igjen før jeg er i mål, siden jeg har gitt meg selv to ekstra uker på grunn av alle fridagene i mai og juni. Og progresjonen går bra. Jeg er nemlig i ferd med å få meg to nye sponsorer, og så bruker jeg det meste av tiden på å finpusse forretningsplanen og samle stoff til min nye internettavis for gründere «Gründer1» som er under bygging av min sponsor Cateno.

Jeg har gitt meg selv frist til 15. juli med forretningsplanen og så begynner den tøffeste jobben. Nemlig selve presentasjonen av prosjektet overfor investorene. Og slik det ligger an i dag skal jeg hente inn rundt 1 milliard blanke norske kroner. Selv om det høres helt vilt ut, ser jeg at det faktisk er mulig fordi avkastningen vil bli høy og driftskostnadene forholdsvis lave.

Men etter hvert som jeg jobber med forretningsplanen og snakker med ulike investorer og andre finansfolk, blir jeg mer og mer forbauset. For har man en god idé synes det faktisk enklere å hente inn 1 milliard enn noen hundre tusen kroner!

Også det er helt vilt, men dette er en nådeløs bransje, ikke ulikt børsen. Dit har jeg imidlertid ikke kommet og kanskje det er like greit. For min selvoppnevnte skytshelgen og anonyme investor «Kaares Insider» har klare meninger om finansmiljøet og justisen som råder der. Og her er utdrag fra vedkommendes siste mail:

Som vi har snakket om tidligere så er det veldig spesielt hvordan både din serie og min involvering har utviklet seg. Min første epost var i utgangspunktet ment å hjelpe deg å navigere gjennom den brutale jungelen som aksjemarkedet er.

Børsen tar ingen gisler, der er det like rått og blodig hver eneste dag. Selv gårsdagens ubestridte helt vises ingen større nåde enn noen andre. Det er kun den enkelte aktørs prestasjoner og håndtering av uforutsette hendelser som gjør det mulig å overleve i denne jungelen. Skulle du kastet deg ut i dette var det
åpenbart behov for litt hjelp fra noen mer bevandrede».

Tror nesten det er bra at serien har utviklet seg slik den har. For nå er risikoen for å tape penger langt mindre enn ved å spekulere på børsen. Og jeg tror heller ikke at min sarte sjel ville hatt godt av eventuelle nederlag hvor pengene regelrett smuldret hen og jeg skulle måtte forklare min bedre halvdel og mine barn hvorfor millionene bare forsvant. Forduftet som tittelen på verdens kanskje mest kjente film: «Gone with the wind». Med meg hulkende i kullisene. Nei, da er det bedre å satse på prosjektet på Fuerteventura og tilværelsen som maisbonde. Noe Kaares Insider også er enig i.

«Som tidligere indikert så tror jeg at verdier skapes når man har en kombinasjon av gode ideer, god timing, hardt arbeid og profesjonell gjennomføring krydret med en ørliten porsjon flaks. Jeg tror på ideen din. Timingen er ubestridt optimal. Arbeide hardt har du tidligere vist at du kan. Profesjonell gjennomføring bør være mulig med det knippe samarbeidspartnere du nå stabler på beina. Og jo mer du har av de nevnte ingrediensene - jo mindre flaks vil du trenge».

At min bedre halvdel og barna smiler høflig og overbærende når jeg snakker om alle millionene som snart tikker inn på kontoen, kan jeg leve med. Og når smilene liksom stivner og latteren får et snev av hysteri, gjemmer jeg meg bak lørdagsutgaven av Dagens Næringsliv og leser med stor tilfredshet om alle milliardene som daglig skifter eiere.

For hva er vel min skarve milliard mot alle transaksjonene som er i omløp? For skal jeg tro DN rett, er det nemlig oppkjøpsfeber i Norden, og bare i løpet av de siste to årene har de såkalte equities-fondene handlet for flere titalls milliarder og flere handler er på gang. Ikke minst det rekordstore oppkjøpet som Johan H. Andresen i Ferd gjennomførte sist uke da selskapet la 5,3 milliarder kroner på bordet og snøt Jens Ulltveit Mo for olje- og gassteknologiselskapet Aibel.

Om størrelsen på beløpene skremmer meg? Nei, overhodet ikke. For i løpet av serien har jeg lært at beløpsstørrelsen er relativt uinteressant. Det som teller er avkastning, konkurransesituasjon, risiko og framtidig vekst og mulige synergier.

Og da velger jeg å tro at jeg ligger godt an selv om en av de håpefulle gir inntrykk av at pengene alt er på plass. For etter et par måneder med rådyr russetid, er sommeren her med alle festivalene, og bare turen til Roskilde kommer på en liten formue. Og jeg innser at jeg snart bør lykkes siden lommeboken har en tendens til å lekke. For i tillegg til alle festivalene nærmest forlanger ungene å ta en tur «hjem» til Gran Canaria før skolen starter siden de ikke har vært der på en stund.

Etter å ha bodd å ha bodd på Gran Canaria i flere år savner de øya og vennene sine der nede. Jeg skjønner ungene godt og lover at jeg skal prøve å ordne det, men innser at jeg da må ha fortgang i prosjektet og kaster meg over forretningsplanen og alle posteringene og igjen pipler svetten og planen er nå mer krevende enn noen deadline jeg noensinne har hatt.

Heldigvis får jeg oppløftende mails fra «Kaares Insider», og det er inspirasjon nok til å orke å fortsette. Og uansett hvem som skjuler seg bak pseudonymet, er jeg vedkommende evig takknemlig, for ordene varmer utrolig.

Hei Kaare.

Jeg vet godt hvor vanskelig det er å få tiden til å strekke til. Dine prioriteringer av tidsbruk er det kun du som kan og skal gjøre, og de behøver ikke rettferdiggjøres, i hvert fall ikke overfor meg. Du har flere respektable oppgaver som hviler på dine skuldre, og jeg vet at du ikke ligger på latsiden.

I dag befinner jeg meg i en rådgivningsrolle overfor din eksisterende forretningside, og jeg har bevisst valgt å velge en holdning og vinkling overfor deg som er positiv og motiverende. Du har selv vist klokkertro og et sterkt engasjement, og det vil være mot sin hensikt for meg å ta rolle både som hjelper/mentor og samtidig som djevelens advokat. Det er derfor utelukkende positivt å lese at redaktør Berg tar rollen som fremmer de kritiske spørsmålene. Min rolle er ikke å lete etter hindringer, men å hjelpe deg å finne veien rundt hindringene når de oppstår. At du har balanse i fokus mellom min og Berg sine holdninger er veldig fornuftig. Man må jevnlig stikke fingeren i jorda, men samtidig aldri så ofte eller lenge at den gror fast - da kommer man ikke langt.

Jeg er med andre ord ikke her for å fortelle deg når du bør stoppe, men å hjelpe deg å stake ut kursen så lenge du brenner for saken.

Lykke til min venn! :-)

Mvh
Kaares Insider

Men brenner jeg nok for prosjektet, slik «Kaares Insider» antyder? Og er engasjementet mitt godt nok til å lykkes? Svaret er «tja», og jeg må ærlig innrømme at det er dager hvor jeg opplever situasjonen så absurd at jeg får lyst til bare å droppe hele prosjektet.

Kanskje er jeg egentlig engstelig langt inn i sjela for oppløpet, for selve finalen.

Engstelig for den dagen jeg skal presentere forretningsplanen og tallene for investorene. For jeg kan i ytterste konsekvens risikere å forhandle med de store guttene som Kjell Magne, Bjørn Rune, John, Jens, Johan og hva de nå heter alle sammen og da lurer jeg på om denne noe aldrende nordtrønderen blir i minste laget. Skjønt, jeg har tidligere uførte små mirakler og lokale bragder som ung Rock´n Rollmusiker og det er mulig at jeg nå kan gjenta merrittene i større skala og målestokk.

Derfor skjerper jeg meg, fortsetter å plassere tallene i riktige kolonner, finner kildene og lager fotnoter slik at det ikke er noen tvil om hvor tallene og beregningene kommer fra. Men samtidig som tallene kommer på plass, løper tankene til redaktør Berg og hans forslag om å kontakte en spåmann i håp om å få resultatet om jeg vil lykkes på forhånd.

En leser har nemlig sendt meg tips om å kontakte Henning Hai Lee Yang. Han regnes visstnok som en av de fremste spåmennene, og jeg finner hjemmesiden hans på nettet og ringer hans mobil. Og skjer underet. Igjen!

For selv om det er søndag ettermiddag tar han seg tid til å høre på meg og tilbyr å spå meg for å se om jeg kommer i havn med prosjektet og alle millionene. Han virker som en utrolig morsom og kunnskapsrik person og i løpet av samtalen forteller jeg ham om mitt vannprosjekt hvor jeg vil tømme havet for vann ved hjelp av avsaltningsanlegg for å holde vannstanden nede på dagens nivå de neste hundre årene. Og han tenner straks på ideen og sier at dette er kjempeinteressant for hans kinesiske investorvenner i Shanghai, og han vil sette meg i forbindelse med dem og da kan jeg faktisk få kinesiske investorer med meg slik at jeg snart kommer i havn og greier å skaffe de 209 millionene. Og da trenger jeg jo egentlig ikke å bli spådd.

Men for sikkerhets skyld blir vi enige om at han skal spå meg, og vi avtaler at jeg mailer ham en link til serien så han får se hva det er jeg driver med. Og i neste uke får jeg resultatet av spådommen og jeg går garantert noen nervepirrende dager i møte.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Snur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn
Siste nytt
06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44VerdenKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10NorgeKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeSnur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus