Åpen for alle - alltid

Nærmer meg målet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Takket være redaktør Bergs forslag om å kontakte en spåmann for å se om jeg vil komme i havn med alle millionene, er jeg antagelig i ferd med å lykkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 17 ukene har Skevik jobbet med å doble innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter og har startet en ny internettavis for gründere, takket være sin første sponsor. Nå har han kontaktet spåmann og da kommer nok alle millionene snart tikkende inn.

Uke 18:
Jeg er nå inne i uke 18 og har seks uker igjen før jeg er i mål, siden jeg har gitt meg selv to ekstra uker på grunn av alle fridagene i mai og juni. Og progresjonen går bra. Jeg er nemlig i ferd med å få meg to nye sponsorer, og så bruker jeg det meste av tiden på å finpusse forretningsplanen og samle stoff til min nye internettavis for gründere «Gründer1» som er under bygging av min sponsor Cateno.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg har gitt meg selv frist til 15. juli med forretningsplanen og så begynner den tøffeste jobben. Nemlig selve presentasjonen av prosjektet overfor investorene. Og slik det ligger an i dag skal jeg hente inn rundt 1 milliard blanke norske kroner. Selv om det høres helt vilt ut, ser jeg at det faktisk er mulig fordi avkastningen vil bli høy og driftskostnadene forholdsvis lave.

Men etter hvert som jeg jobber med forretningsplanen og snakker med ulike investorer og andre finansfolk, blir jeg mer og mer forbauset. For har man en god idé synes det faktisk enklere å hente inn 1 milliard enn noen hundre tusen kroner!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også det er helt vilt, men dette er en nådeløs bransje, ikke ulikt børsen. Dit har jeg imidlertid ikke kommet og kanskje det er like greit. For min selvoppnevnte skytshelgen og anonyme investor «Kaares Insider» har klare meninger om finansmiljøet og justisen som råder der. Og her er utdrag fra vedkommendes siste mail:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som vi har snakket om tidligere så er det veldig spesielt hvordan både din serie og min involvering har utviklet seg. Min første epost var i utgangspunktet ment å hjelpe deg å navigere gjennom den brutale jungelen som aksjemarkedet er.

Børsen tar ingen gisler, der er det like rått og blodig hver eneste dag. Selv gårsdagens ubestridte helt vises ingen større nåde enn noen andre. Det er kun den enkelte aktørs prestasjoner og håndtering av uforutsette hendelser som gjør det mulig å overleve i denne jungelen. Skulle du kastet deg ut i dette var det
åpenbart behov for litt hjelp fra noen mer bevandrede».

Tror nesten det er bra at serien har utviklet seg slik den har. For nå er risikoen for å tape penger langt mindre enn ved å spekulere på børsen. Og jeg tror heller ikke at min sarte sjel ville hatt godt av eventuelle nederlag hvor pengene regelrett smuldret hen og jeg skulle måtte forklare min bedre halvdel og mine barn hvorfor millionene bare forsvant. Forduftet som tittelen på verdens kanskje mest kjente film: «Gone with the wind». Med meg hulkende i kullisene. Nei, da er det bedre å satse på prosjektet på Fuerteventura og tilværelsen som maisbonde. Noe Kaares Insider også er enig i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Som tidligere indikert så tror jeg at verdier skapes når man har en kombinasjon av gode ideer, god timing, hardt arbeid og profesjonell gjennomføring krydret med en ørliten porsjon flaks. Jeg tror på ideen din. Timingen er ubestridt optimal. Arbeide hardt har du tidligere vist at du kan. Profesjonell gjennomføring bør være mulig med det knippe samarbeidspartnere du nå stabler på beina. Og jo mer du har av de nevnte ingrediensene - jo mindre flaks vil du trenge».

At min bedre halvdel og barna smiler høflig og overbærende når jeg snakker om alle millionene som snart tikker inn på kontoen, kan jeg leve med. Og når smilene liksom stivner og latteren får et snev av hysteri, gjemmer jeg meg bak lørdagsutgaven av Dagens Næringsliv og leser med stor tilfredshet om alle milliardene som daglig skifter eiere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For hva er vel min skarve milliard mot alle transaksjonene som er i omløp? For skal jeg tro DN rett, er det nemlig oppkjøpsfeber i Norden, og bare i løpet av de siste to årene har de såkalte equities-fondene handlet for flere titalls milliarder og flere handler er på gang. Ikke minst det rekordstore oppkjøpet som Johan H. Andresen i Ferd gjennomførte sist uke da selskapet la 5,3 milliarder kroner på bordet og snøt Jens Ulltveit Mo for olje- og gassteknologiselskapet Aibel.

Om størrelsen på beløpene skremmer meg? Nei, overhodet ikke. For i løpet av serien har jeg lært at beløpsstørrelsen er relativt uinteressant. Det som teller er avkastning, konkurransesituasjon, risiko og framtidig vekst og mulige synergier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og da velger jeg å tro at jeg ligger godt an selv om en av de håpefulle gir inntrykk av at pengene alt er på plass. For etter et par måneder med rådyr russetid, er sommeren her med alle festivalene, og bare turen til Roskilde kommer på en liten formue. Og jeg innser at jeg snart bør lykkes siden lommeboken har en tendens til å lekke. For i tillegg til alle festivalene nærmest forlanger ungene å ta en tur «hjem» til Gran Canaria før skolen starter siden de ikke har vært der på en stund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha bodd å ha bodd på Gran Canaria i flere år savner de øya og vennene sine der nede. Jeg skjønner ungene godt og lover at jeg skal prøve å ordne det, men innser at jeg da må ha fortgang i prosjektet og kaster meg over forretningsplanen og alle posteringene og igjen pipler svetten og planen er nå mer krevende enn noen deadline jeg noensinne har hatt.

Heldigvis får jeg oppløftende mails fra «Kaares Insider», og det er inspirasjon nok til å orke å fortsette. Og uansett hvem som skjuler seg bak pseudonymet, er jeg vedkommende evig takknemlig, for ordene varmer utrolig.

Hei Kaare.

Jeg vet godt hvor vanskelig det er å få tiden til å strekke til. Dine prioriteringer av tidsbruk er det kun du som kan og skal gjøre, og de behøver ikke rettferdiggjøres, i hvert fall ikke overfor meg. Du har flere respektable oppgaver som hviler på dine skuldre, og jeg vet at du ikke ligger på latsiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag befinner jeg meg i en rådgivningsrolle overfor din eksisterende forretningside, og jeg har bevisst valgt å velge en holdning og vinkling overfor deg som er positiv og motiverende. Du har selv vist klokkertro og et sterkt engasjement, og det vil være mot sin hensikt for meg å ta rolle både som hjelper/mentor og samtidig som djevelens advokat. Det er derfor utelukkende positivt å lese at redaktør Berg tar rollen som fremmer de kritiske spørsmålene. Min rolle er ikke å lete etter hindringer, men å hjelpe deg å finne veien rundt hindringene når de oppstår. At du har balanse i fokus mellom min og Berg sine holdninger er veldig fornuftig. Man må jevnlig stikke fingeren i jorda, men samtidig aldri så ofte eller lenge at den gror fast - da kommer man ikke langt.

Jeg er med andre ord ikke her for å fortelle deg når du bør stoppe, men å hjelpe deg å stake ut kursen så lenge du brenner for saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lykke til min venn! :-)

Mvh
Kaares Insider

Men brenner jeg nok for prosjektet, slik «Kaares Insider» antyder? Og er engasjementet mitt godt nok til å lykkes? Svaret er «tja», og jeg må ærlig innrømme at det er dager hvor jeg opplever situasjonen så absurd at jeg får lyst til bare å droppe hele prosjektet.

Kanskje er jeg egentlig engstelig langt inn i sjela for oppløpet, for selve finalen.

Engstelig for den dagen jeg skal presentere forretningsplanen og tallene for investorene. For jeg kan i ytterste konsekvens risikere å forhandle med de store guttene som Kjell Magne, Bjørn Rune, John, Jens, Johan og hva de nå heter alle sammen og da lurer jeg på om denne noe aldrende nordtrønderen blir i minste laget. Skjønt, jeg har tidligere uførte små mirakler og lokale bragder som ung Rock´n Rollmusiker og det er mulig at jeg nå kan gjenta merrittene i større skala og målestokk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfor skjerper jeg meg, fortsetter å plassere tallene i riktige kolonner, finner kildene og lager fotnoter slik at det ikke er noen tvil om hvor tallene og beregningene kommer fra. Men samtidig som tallene kommer på plass, løper tankene til redaktør Berg og hans forslag om å kontakte en spåmann i håp om å få resultatet om jeg vil lykkes på forhånd.

En leser har nemlig sendt meg tips om å kontakte Henning Hai Lee Yang. Han regnes visstnok som en av de fremste spåmennene, og jeg finner hjemmesiden hans på nettet og ringer hans mobil. Og skjer underet. Igjen!

For selv om det er søndag ettermiddag tar han seg tid til å høre på meg og tilbyr å spå meg for å se om jeg kommer i havn med prosjektet og alle millionene. Han virker som en utrolig morsom og kunnskapsrik person og i løpet av samtalen forteller jeg ham om mitt vannprosjekt hvor jeg vil tømme havet for vann ved hjelp av avsaltningsanlegg for å holde vannstanden nede på dagens nivå de neste hundre årene. Og han tenner straks på ideen og sier at dette er kjempeinteressant for hans kinesiske investorvenner i Shanghai, og han vil sette meg i forbindelse med dem og da kan jeg faktisk få kinesiske investorer med meg slik at jeg snart kommer i havn og greier å skaffe de 209 millionene. Og da trenger jeg jo egentlig ikke å bli spådd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men for sikkerhets skyld blir vi enige om at han skal spå meg, og vi avtaler at jeg mailer ham en link til serien så han får se hva det er jeg driver med. Og i neste uke får jeg resultatet av spådommen og jeg går garantert noen nervepirrende dager i møte.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.