Entra-styret i krisemøte

Entra-styret i krisemøte
Entra-styret i krisemøte
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styret i det statlige eiendomsselskapet Entra Eiendom sitter onsdag kveld i krisemøte for å avgjøre om de fortsatt har tillit til administrerende direktør Erik Løfsnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Riksrevisor Jørgen Kosmo er slett ikke fornøyd med Entra Eiendom. I kveld vurderer styret i selskapet om direktøren får fortsette.

Styret skal avgjøre om de har tillit til Løfsnes etter at det tidligere denne uken ble kjent at Riksrevisjonen skal ha blitt ført bak lyset da de gransket Entra, melder NRK.

ABC Nyheter har tidligere skrevet at Riksrevisjonen satte i gang full gransking av Entra Eiendom etter avsløringer om uregelmessigheter rundt salget av en bygård i Oslo i fjor. Riksrevisor Jørgen Kosmo kom med knusende kritikk av eiendomsselskapet.

- Entra Eiendom AS er ikke styrt i samsvar med det Stortinget forutsatte skulle være formålet med selskapet. Resultatene av virksomheten er overvurdert i selskapets resultatrapportering, og det er påvist svakheter i selskapets interne styring, lød Riksrevisjonens konklusjoner da undersøkelsen av Entra Eiendom ble overlevert Stortinget 22. november i fjor.

Denne uken ble det kjent at Entra-sjef Erik Løfsnes skal ha holdt tilbake informasjon og gitt feilaktige opplysninger til Riksrevisjonens granskere.

Riksrevisor Jørgen Kosmo sa den gang at han var kraftig forbannet og følte seg ført bak lyset.

- Jeg er forbannet, mildt sagt, særlig fordi vi med åpne øyne og med overlegg er blitt ført bak lyset i en sak der vi stilte spørsmål, sier Kosmo til Bergens Tidende. (©NTB)