Lommeur fra Titanics rikeste offer selges på auksjon

Et sølvur og en kjede og en sølvklokke fra 1912. Klokken tilhørte Annie Caton, som overlevde forliset av Titanic.
Et sølvur og en kjede og en sølvklokke fra 1912. Klokken tilhørte Annie Caton, som overlevde forliset av Titanic. Foto: John D Mchugh / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lommeur i gull som tilhørte den rikeste mannen på Titanic, kan gå for over 2 millioner kroner på auksjon i helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forretningsmannen John Jacob Astor var 47 år gammel da han døde i verdenshistoriens kanskje mest kjent forlis. Etter å ha fått kona Madeleine om bord i en livbåt, aksepterte han sin skjebne og ble sist sett ulastelig antrukket i samtale med en medpassasjer før han gikk ned med Titanic. Kona overlevde forliset.

Sju dager senere ble liket funnet i Nord-Atlanteren, og i lommen lå et gullur med initialene JJA. Det uret selges på auksjon i engelske Devizes lørdag. Prisen er ventet å havne et sted mellom 1000.000 og 150.000 pund – det vil si snaut 1,4 til drøyt 2 millioner kroner.

– Astor er godt kjent som den rikeste passasjeren på Titanic og var antatt å være en av verdens rikeste på den tiden med en formue på rundt 87 millioner dollar – tilsvarende flerfoldige milliarder dollar i dag, sier auksjonarius Andrew Aldridge.

Les også: Ny teori om hvorfor Titanic sank i 1912

– Klokken ble restaurert etter at familien fikk den tilbake. Sønnen hans gikk med den, men ga den senere til farens forretningssekretær, William Dobbyn, forteller Aldridge.

Visdeo: Disse Titanic-bildene ble aldri vist