Vladimir Putins kristendom skaper problemer for Ramzan Kadyrov, skriver ISW

Russlands president Vladimir Putin og Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov i et møte i september i år.
Russlands president Vladimir Putin og Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov i et møte i september i år. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kadyrov leder den russiske republikken Tsjetsjenia, hvor islam dominerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den anerkjente amerikanske tenketanken Institute for the Study of War (ISW) skriver at Russlands president Vladimir Putin og Kremls forhold til russisk-ortodoks kristendom skaper utfordringer for Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov.

Kadyrov leder republikken Tsjetsjenia, som i all hovedsak består av muslimer. I Russland generelt er det ortodokse kristne som utgjør majoriteten.

Her kan du lese mer om Russland!

Kompliserer forholdet

Ifølge tenketanken ser det ut til at Kadyrov sliter med å skaffe Putin støtte som følge av sistnevntes forhold til kirken. Putin har selv fremstilt seg som en beskytter av den russisk-ortodokse kirken og de verdier som følger med, skriver Newsweek.

– Kremls støtte til den ultranasjonalistiske russisk-ortodokse religion og ideologi ser ut til å komplisere den tsjetsjenske republikkens leder Ramzan Kadyrovs evne til å balansere det å appellere til sine tsjetsjenske muslimske støttespillere med å beholde Kremls gunst, skriver ISW.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kadyrovs forsøk på å appellere til muslimske tsjetsjenere kan skape flere komplikasjoner, påpekes det.

– Kadyrov vil sannsynligvis fortsette å vekke harme hos russiske ultranasjonalister som i økende grad er motstandere av migranter som kommer fra overveiende muslimske sentralasiatiske land.

Se video: Putin latterliggjøres etter dette

Blandet seg inn i krigen

Den russisk-ortodokse kirken har blandet seg inn i Putins krig i Ukraina. Overhodet i den russisk-ortodokse kirken, Patriark Kirill, har rettferdiggjort Putins beslutning om å invadere Ukraina, både spirituelt og ideologisk sett.

Han hevder Russland er en «fredselskende makt», skriver Newsweek.