Sønnen til Tsjetsjenias leder blir ikke straffet for å ha mishandlet fange

Ifølge den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov viser disse utklippene hans egen sønn utøve vold mot en mann som beskyldes for å ha brent koranen.
Ifølge den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov viser disse utklippene hans egen sønn utøve vold mot en mann som beskyldes for å ha brent koranen. Foto: Ramzan Kadyrov / Telegram
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 15 år gamle sønnen til den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov får ingen straff for å ha mishandlet en forsvarsløs fange. Russisk politi dropper saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kadyrov, som er en nær Putin-alliert, publiserte i september en video der hans 15 år gamle sønn Adam brutalt banket opp en fange. Kadyrov sa den gang at han var stolt av sønnen sin.

Offeret var en 19 år gammel russer som ble pågrepet i mai etter en offentlig koranbrenning i Volgograd, og senere overført til den russiske republikken Tsjetsjenia, som har en muslimsk majoritet.

Politiet i Groznyj sier de har henlagt saken mot Kadyrovs sønn da han «ennå ikke er myndig», ifølge Telegram-nyhetskanalen Baza.

I henhold til russisk straffelov er foreldre ansvarlig for barnas handlinger. Det har imidlertid ikke vært antydninger til at det blir iverksatt noen etterforskning av Ramzan Kadyrov.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Ramzan Kadyrov i april i år. Foto: Alexander Astafjev / Sputnik / Reuters / NTB
Ramzan Kadyrov i april i år. Foto: Alexander Astafjev / Sputnik / Reuters / NTB

Videoen av fangen som blir banket opp vakte sterke reaksjoner i Russland, både fra borgerrettighetsaktivister og høyreorienterte nasjonalister, som mente Kadyrov burde straffeforfølges.

Menneskerettsaktivister har i årevis anklaget 46-åringen for alvorlige menneskerettighetsbrudd, deriblant kidnapping, tortur og drap.