Væpnet mann har tatt gisler i bank i Beirut

Artikkelen fortsetter under annonsen

En væpnet mann holder kunder og ansatte som gisler i en bank i Beirut og truer med å sette fyr på seg selv dersom han ikke får pengene han har på konto der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen, som er i 40-årene, har skutt tre varselskudd med en jaktrifle inne i banklokalet i det travle Hamra-distriktet i Beirut. Han er også utstyrt med en kanne bensin og skal ha helt bensin utover hele lokalet.

Sikkerhetskilder opplyser at han holder seks eller sju ansatte og kunder som gisler i lokalet.

Ifølge libanesiske medier har mannen rundt 200.000 dollar på konto i banken, men Libanon står midt oppe i en bunnløs økonomisk krise, og landets banker har siden 2019 innført strenge begrensninger på uttak av utenlandsk valuta. Rundt 80 prosent av innbyggerne lever nå under fattigdomsgrensa.

Store sikkerhetsstyrker har omringet banklokalet og forsøkt å overtale mannen til å overgi seg, eller i det minste løslate noen av gislene, men han har hittil nektet.

En kunde i banken, som flyktet ut av bygningen, forteller til lokale medier at mannen har krevd å få utbetalt 2.000 dollar for å kunne betale medisin til faren som ligger på sykehus.