Storstilt trekant-drama i sportsbutikk endte med drapforsøk

ILLUSTRASJONSBILDE En butikk i kjeden der den tiltalte jobbet. Foto: AFP/NTB
ILLUSTRASJONSBILDE En butikk i kjeden der den tiltalte jobbet. Foto: AFP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En sportsbutikkmedarbeider i Milton Keynes i Storbritannia prøvde å hyre en leiemorder for å drepe kollegaen. Kvinnens motiv sjokkerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel britisk kvinne skal ha en lagt ut en annonse på det mørke nettet der hun tilbød tusen pund eller mer for å drepe en kollega i Sports Direct-butikken der de begge jobbet. Det melder Daily Mail.

Før noen leiemorder tok på seg oppdraget ble innlegget sett av en undersøkende journalist hos BBC. Han rapporterte forholdet til politiet som arresterte kvinnen kort tid etter.

Hadde samme elsker

Begge kvinnene skal ha hatt en affære med den daglig lederen i butikken, en mann med samboer og to små barn.

De var altså ikke bare arbeidskolleger, men også sjefens kjærlighetsrivaler. Dette skal ha drevet den tiltalte kvinnen til å legge ut draps-annonsen på det mørke nettet.

Aktor Andrew Copeland fortalte retten at annonsen lød slik: «Jeg ser etter noen som kan drepe en kvinne. Jeg har 1000 pund og er villig til å betale mer. Denne kvinnen har forårsaket mange problemer for meg og andre. Vær så snill, kan noen hjelpe meg med å ordne opp i dette».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun skal ha lagt ved adressen, Facebook-profilen og en beskrivelse av utseende til kollegaen.

Retten ble fortalt at kvinnen i tillegg hadde opprettet en kryptovalutakonto for å kunne gjøre anonyme transaksjoner.

Langvarig affære

Romantikken på arbeidsplassen skal ha startet i 2016, ett år etter at kvinnen begynte i jobben. Afferæren fortsatte da kollegaen ble med i teamet i 2017.

Sjefen skal gjentatte ganger ha prøvd å spille elskerinnene opp mot hverandre, og begge forholdene skal ha vært på og av i perioder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte kvinnen, skal i tillegg ha blitt beskrevet som «sykelig sjalu» i retten.

Fulgte etter sjefen

Butikksjefen forlot ofte huset mens partneren og barna var i seng for å dra til kollegaens hus, fortalte aktor til retten. Han dro derimot aldri til den tiltalte kvinnes leilighet.

Den 17. august 2020 skal kvinnen ha konfrontert sjefen med dette. Han ble opprørt da den siktede fortalte at hun visste at han snek seg rundt om natten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De to kvinnene snakket verken med eller om hverandre – hvordan visste hun da at sjefen dro til kollegaen om natten?" spurte aktor retorisk.

– Hun må ha fulgt etter ham, la han til.

Hevder sin uskyld

Etter at politiet ble varslet om annonsen på det mørke nettet tok de raskt kontakt med kollegaen, og plasserte henne på et trygt skjulested.

Kollegaen fortalte da at hun hadde en anelse om hvem som sto bak annonsen, noe som førte til arrestasjonen av kvinnen.

Den tiltalte benekter anklagene, og insisterer på at hun tittet på det mørke nettet av ren nysgjerrighet og ikke hadde til hensikt å bestille drapet på noen.