Russland anklager Ukraina for tortur av soldater

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland anklager Ukraina for tortur og mishandling av russiske krigsfanger som nylig ble sendt hjem i en fangeutveksling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk komité som gransker større forbrytelser, opplyser at de undersøker meldinger om umenneskelig behandling av russiske krigsfanger i Ukraina, som de kaller brudd på Genevekonvensjonens bestemmelser om behandling av krigsfanger.

I forrige uke utvekslet Russland og Ukraina 144 krigsfanger hver, og komiteen sier at noen av soldatene har fortalt at de ble utsatt for vold.

En av dem skal ha fortalt at han ble behandlet av ukrainsk helsepersonell uten bedøvelse, at han ble slått og utsatt for elektriske støt, og at han ble etterlatt uten mat og vann i dagevis mens han var fange.

En annen såret soldat som hadde fått en fot amputert, sa han var blitt slått og at helsepersonell pirket i amputasjonssåret.

Samtidig anklager to russiske guvernører Ukraina for å ha skutt mot deres territorier ved grensa til Ukraina

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernøren i Brjansk, Aleksandr Bogomas, sier på Telegram at landsbyen Sernovo ble rammet av artilleriild, men at ingen er skadd, og guvernøren i Kursk, Roman Starovojt, kom med lignende anklager, uten å oppgi detaljer.

Det er tidligere kommet en rekke påstander om at Ukraina har angrepet den russiske grensebyen Belgorod. Ukraina kommenterer normalt ikke slike anklager.