Stoltenberg advarer igjen om at Ukraina går enda verre dager i møte

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både kampene og den humanitære krisen i Ukraina kommer til å bli verre i dagene som kommer, advarer Nato-sjef Jens Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser med forferdelse på at et økende antall sivile blir drept og russiske styrkers meningsløse ødeleggelse. Folket i Ukraina yter motstand med mot og besluttsomhet, men de neste dagene vil elendigheten trolig bli enda verre, sier Stoltenberg i et intervju med den tyske avisen Welt am Sonntag.

Han ber Russlands president Vladimir Putin om å avslutte krigen, trekke alle styrker tilbake og engasjere seg i diplomati, og han avviser de russiske påstandene om at USA har hatt hemmelige laboratorier for utvikling av biologiske våpen i Ukraina.

Saken fortsetter under bildet.

Kvinner og barn i en sykehuskorridor i Mariupol. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB
Kvinner og barn i en sykehuskorridor i Mariupol. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB

– Nå når disse falske anklagene er framsatt, må vi være årvåkne fordi det er mulig at Russland selv planlegger å bruke kjemiske våpen i ly av denne haugen med løgner, sier Stoltenberg.

Det er ifølge Nato-sjefen fortsatt helt uaktuelt å innføre en flyforbudssone over Ukraina ettersom det kan føre til direkte konfrontasjoner mellom Russland og Nato.

– Nato er en forsvarsallianse. Vi er ikke ute etter krig med Russland, sier han.