Fullvaksinerte utgjør liten brøkdel av coronadødsfall i England

<p>En coronavaksine fra Pfizer/Biontech forberedes på et helsesenter i Santa Ana i California. Illustrasjonsfoto: Jae C. Hong / AP / NTB</p>
En coronavaksine fra Pfizer/Biontech forberedes på et helsesenter i Santa Ana i California. Illustrasjonsfoto: Jae C. Hong / AP / NTB

Personer som var fullvaksinert mot coronavirus, utgjorde kun 1,2 prosent av alle coronarelaterte dødsfall i England i årets første halvår.

Det viser en oversikt fra Storbritannias statistiske sentralbyrå ONS.

51.281 coronarelaterte dødsfall ble registrert i England mellom 2. januar og 2. juli. 640 av personene som døde, var fullvaksinert. De fleste som døde, 38.964, var uvaksinert, mens de resterende 11.617 som døde, hadde fått én dose, skriver avisen The Guardian.

– Det som er klart fra ONS-statistikken, er betydningen av å være fullvaksinert. Fullvaksinasjon gir en svært høy, men ikke fullstendig, beskyttelse mot død, mens det gir betydelig mindre beskyttelse å ha fått kun den første dosen, sier dataanalytiker Duncan Robertson ved Loughborough University, som har arbeidet med covid-19-analyser og -modeller under pandemien.

Personvernpolicy