USA bombet mål i Somalia

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA gjennomførte fredag det andre droneangrepet på fire dager mot antatte opprørere i Somalia, opplyser Pentagon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en talskvinne for den amerikanske forsvarsledelsen var målet for angrepet militante islamister fra al-Shabaab, som har bånd til al-Qaida.

Droneangrepet fant sted i nærheten av Qeycad, rundt 500 kilometer nord for Somalias hovedstad Mogadishu, ifølge Cindi King.

Det er ikke kjent hvor mange som ble drept i angrepet, eller om de tilhørte al-Shabaab. Ifølge King var det ingen amerikanske styrker på bakken i området.

USA gjennomførte også et droneangrep mot antatte al-Shabaab-opprørere nordvest for Qeycad tirsdag.

President Joe Biden har trappet ned bruken av droneangrep siden han inntok Det hvite hus. Forgjengeren Donald Trump ga Pentagon frie tøyler til å gjennomføre slike angrep mot militante islamister i land som Libya og Somalia.

Denne ukas angrep i Somalia var de første som er gjennomført i landet siden Biden overtok som president. Ledende demokrater er kritiske.

– Det er på tide å få en slutt på den tvilsomme juridiske rettferdiggjøringen som den ene administrasjonen etter den andre basert seg på når de gjennomfører krigshandlinger som disse, sier senator Chris Murphy til Reuters. Han sitter i utenrikskomiteen i Senatet og regnes som en nær alliert av Biden.