Medier: National Mall stenges under Bidens innsettelse

National Mall i Washington på en tåkete dag rett etter nyttår.
National Mall i Washington på en tåkete dag rett etter nyttår.  Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Parkanlegget National Mall i sentrum av Washington vil bli stengt under Joe Bidens innsettelse, ifølge flere medier. Offisielt er ingen endelig avgjørelse tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Washington Post og CNN viser til opplysninger fra anonyme kilder som sier det store grøntområdet vil bli stengt for allmennheten.

Området sperres angivelig av som et ledd i de omfattende sikkerhetstiltakene i den amerikanske hovedstaden. Myndighetene frykter nye voldelige opptøyer etter stormingen av Kongressen i forrige uke.

Offisielt er saken imidlertid ikke avgjort. Ingen endelig avgjørelse er tatt med hensyn til stengingen, heter det i en uttalelse fra National Park Service, som har ansvar for parkanlegget.

Mange tusen soldater

Det pleier å være store folkemengder på National Mall når nye presidenter tas i ed. Folk som ønsker å se seremonien med egne øyne, har pleid å samle seg i parkområdene som strekker seg vestover fra Kongressen.

Onsdag neste uke er det imidlertid bare sikkerhetsfolk og journalister som vil få adgang til The Mall, ifølge kildene som Washington Post har snakket med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å ivareta sikkerheten er både politi og den amerikanske nasjonalgarden i høy beredskap fram mot innsettelsen. Flere titusen soldater fra nasjonalgarden ventes å være utplassert i Washington når Biden tas i ed.

13 T-banestasjoner vil være stengt, og Airbnb har kansellert alle reservasjoner i byen i forkant av innsettelsen.

Strid om folkemengder

Etter at Donald Trump ble tatt i ed i 2017, reagerte han sterkt på medieoppslag om at folkemengdene på National Mall hadde vært mindre enn da Barack Obama ble tatt i ed.

Både Trump og hans pressetalsmann Sean Spicer hevdet at folkemengdene under Trumps innsettelse var de største noensinne – noe som åpenbart ikke stemte.

Presidentens rådgiver Kellyanne Conway fikk mye oppmerksomhet da hun forsvarte Spicer og forklarte at han hadde formidlet «alternative fakta».