Kartell-leder pågrepet etter LeBaron-massakren

Medlemmer av LeBaron-familien bærer et meksikansk flagg med falsk blod-maling i en protestmarsj mot volden som har rammet området og familien hardt.
Medlemmer av LeBaron-familien bærer et meksikansk flagg med falsk blod-maling i en protestmarsj mot volden som har rammet området og familien hardt. Foto: Rebecca Blackwell / AP

Meksikansk politi har pågrepet en av kartell-lederne for drapene på ni familiemedlemmer av et mormoner-samfunn i Mexico i fjor.

Tre kvinner og seks barn, som alle tilhørte mormonersamfunnet LeBaron-familien, ble angrepet i bilene sine og skutt da de kjørte gjennom Sonora-ørkenen i Mexico. Flere av bilene ble senere satt fyr på. Politiet mistenker de ble drept av et mafia-kartell, som trodde det var en rivaliserende bande.

Bakgrunn: LeBaron-mysteriet: Familie rammet av 12 brutale drap

«Den stumme»

Nå melder meksikansk politi ifølge BBC at en mann identifisert som Roberto N. er pågrepet i forbindelse med drapene. Han går også under kallenavnet «Den stumme», og skal ha vært en tidligere politibetjent og politiet mener han er en av lederne i La Línea-kartellet.

La Línea er igjen en fraksjon av det fryktede Juarez-kartellet, som driver storstilt smugling over grensen mellom USA og Mexico.

Massakren rystet Trump

Christina sa farvel til fem av sine seks barn og tok med seg datteren Faith på kjøreturen. Christina mistet livet i massakren, men Faith overlevde. Foto: Privat / Reuters/NTB
Christina sa farvel til fem av sine seks barn og tok med seg datteren Faith på kjøreturen. Christina mistet livet i massakren, men Faith overlevde. Foto: Privat / Reuters/NTB

Det var 4. november 2019 at Rhonita, Christina og Dawna dro ut på kjøretur gjennom Sonora-ørkenen i Mexico. Med seg i bilene hadde de flere av sine barn.

De tre kvinnene ble alle skutt og drept og seks av barna døde, mens åtte barn overlevde angrepet.

Kvinnene hadde delt amerikansk og meksikansk statsborgerskap.

Nyheten om massakren nådde helt til USAs president Donald Trump som advarte Mexico om at flere drap på amerikanere i landet som følge av gjengvold ville kunne føre til at det amerikanske militæret ble involvert.

I tillegg til Roberto N. ble også to andre menn pågrepet i Nuevo Casa Grandes i delstaten Chihuahua. De ble alle fraktet til et fengsel i den meksikanske hovedstaden.

Rhonita Miller mistet livet i massakren. Foto: Privat / Reuters/NTB
Rhonita Miller mistet livet i massakren. Foto: Privat / Reuters/NTB

Personvernpolicy