678 nye coronatilfeller i Danmark – høyeste antall så langt

<p>Det berømte Tivoli i København sentrum. Fredag meldte Danmark om det høyeste antallet coronasmittede så langt. </p>
Det berømte Tivoli i København sentrum. Fredag meldte Danmark om det høyeste antallet coronasmittede så langt.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det er registrert 678 nye coronatilfeller i Danmark det siste døgnet. Det er det høyeste antallet smittetilfeller i nabolandet siden utbruddet startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er også første gang det er registrert flere enn 600 smittede i løpet av et døgn, skriver Ekstra Bladet. Samtidig er det nå langt flere som testes, noe som kan føre til at man fanger opp flere milde tilfeller.

Ifølge den siste oppdateringen fra Statens Serum Institut er det registrert totalt 25.597 smittetilfeller i Danmark.

For første gang siden begynnelsen av juni er det nå over 100 covid-19-pasienter på danske sykehus. Det siste døgnet økte antall innleggelser med seks og er oppe i 101. 25 av pasientene ligger på intensivavdeling, ni av dem med respirator.

Det siste døgnet har det vært to coronarelaterte dødsfall. Siden utbruddet startet, har 647 personer dødd i Danmark.

Også i Sverige var det to dødsfall og over 600 nye smittetilfeller det siste døgnet. Totalt har 5.880 mennesker dødd i forbindelse med pandemien i Sverige, viser tall fra Folkhälsomyndigheten. 90.923 har fått påvist smitte, 634 av dem i løpet av det siste døgnet.

Personvernpolicy