Jacob Blakes familie leder marsj i Kenosha

<p>Amerikanere viser sin støtte til Jacob Blake etter at han ble skutt og alvorlig skadd av politiet i Kenosha i Wisconsin. Foto: Morry Gash / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Amerikanere viser sin støtte til Jacob Blake etter at han ble skutt og alvorlig skadd av politiet i Kenosha i Wisconsin. Foto: Morry Gash / AP / NTB scanpix Foto: Morry Gash / AP

Familien til Jacob Blake, mannen som ble skutt av politiet i Kenosha, går først i en protestmarsj til byens tinghus lørdag med krav om slutt på politivold.

Blant dem som skal tale under marsjen, er medlemmer av Blakes familie, viseguvernør Mandela Barnes og kongressrepresentanten Gwen Moore.

– Vi er sønderknust og rasende, men vi står fast på kravet om rettferdighet, sier Tanya McLean, en familievenn som har hjulpet til med arrangementet.

Hun sier at skytingen ikke var en isolert hendelse, men utslag av en brutalt og rasistisk system.

Les også: 17-åring siktet for drap på demonstranter i Wisconsin

– Vi vil ha slutt på politivold og systemisk rasisme i Kenosha - ikke flere løsrevne reformer og ubrukelige komiteer, ikke flere plasterlappløsninger på kulesårene. Det er på høy tid med grunnleggende endring, sier hun.

Skutt av politimann

Blake ligger lam fra livet ned på sykehus etter at han ble skutt av politimannen Rusten Sheskey idet han var på vei inn i bilen sin forrige søndag.

Skytingen som ble filmet på en mobiltelefon, førte til nye demonstrasjoner og protester mot rasisme og politivold, bare tre måneder etter at drapet på George Floyd i Minneapolis utløste omfattende protester over hele USA.

I Kenosha i Wisconsin har folk protestert hver kveld denne uka. I begynnelsen var det uro med skader på hus og biler, og tirsdag ble to demonstranter skutt og drept av en hvit tenåring.

Les også: Demonstrasjonene fortsetter i Wisconsin – nasjonalgarden settes inn

Siden har det gått fredeligere for seg, og fredag satte nasjonalgarden inn 1.000 soldater for å patruljere i gatene.

Personvernpolicy