Franske helsemyndigheter slår coronaalarm for Paris og Marseille

<p>I Marseille har en ny oppblomstring av coronasmitte fått helsemyndighetene til å slå alarm. Her fra Plage des Catalans i Marseille i slutten av juli. Foto: Daniel Cole / AP Photo / NTB scanpix.</p>
I Marseille har en ny oppblomstring av coronasmitte fått helsemyndighetene til å slå alarm. Her fra Plage des Catalans i Marseille i slutten av juli. Foto: Daniel Cole / AP Photo / NTB scanpix.

Helsedirektøren i Frankrike ser med bekymring på smitteoppblomstringen i Paris og Marseille, og myndighetene innfører nå strengere tiltak i byene.

En sterk økning i smitte i de to franske storbyene har fått helsedirektør Jerome Salomon til å erklære dem som risikosoner for coronaviruset.

– Situasjonen blir verre og verre for hver uke. Flere og flere tester positivt og trenger sykehushjelp. Vi må reagere før vi får enda flere dødsfall, sier helsedirektøren på fransk radio.

De to byene ble fredag klassifiserte som aktive smittesoner, noe som innebærer at lokale myndigheter kan sette inn strengere tiltak. Torsdag hadde Frankrike over 2.500 nye coronatilfeller.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden