Trump: Det vil bli verre før det blir bedre

President Donald Trump holdt tirsdag corona-pressekonferanse i Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump holdt tirsdag corona-pressekonferanse i Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coronakrisen i USA kommer trolig til å bli verre før den blir bedre, sier president Donald Trump, og oppfordrer folk til å bruke munnbind.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen deler av landet gjør det svært bra. Andre områder gjør det mindre bra. Det kommer beklageligvis trolig til å bli verre før det blir bedre, noe jeg ikke liker å si om ting, men slik er det, sa Trump på en pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag.

Det var den første pressekonferansen av sitt slag siden presidenten i slutten av april sluttet å holde daglige oppdateringer om coronakrisen.

Munnbind

Trump oppfordrer nå amerikanere til å bruke munnbind når de ikke er i stand til å holde nok avstand.

– Skaff munnbind. Uavhengig om du liker munnbind eller ei, så har de sin virkning. De har en funksjon og vi trenger all drahjelp vi kan få, sa presidenten.

Trump sa at hans administrasjon gjør en god innsats for å bidra til utvikling av vaksiner og behandling. USA har lært mye om sykdommen, uttalte presidenten, som til nå har blitt møtt med kritikk for å ha tatt for lett på coronakrisen mens døds- og smittetallene stiger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min administrasjon vil gjøre alt den kan for å redde liv og beskytte de sårbare, noe som er svært viktig, sa Trump.

Vaksine-håp

Han trakk fram situasjonen i den sørlige delen av landet og sa økningen i virusspredningen der er bekymringsfull.

– Målet er ikke bare å håndtere pandemien, men å avslutte den. Vaksinene kommer og de kommer mye tidligere enn noen har trodd ville være mulig, sa han, og gjentok samtidig sitt syn om at viruset vil forsvinne.

USA har registrert 144.815 coronarelaterte dødsfall og 4.019.786 påviste smittetilfeller, ifølge tall fra Worldometers like etter midnatt natt til onsdag, norsk tid.

Det er de høyeste tallene for noe land i verden, men ser man på antall smittetilfeller og antall dødsfall i forhold til innbyggertallet, er USA det tiende hardest rammede landet i verden.

USA har gjennomført nest flest tester av alle land i verden, men havner på 23. plass når man ser på gjennomførte tester i forhold til innbyggertallet.