Florida med dagsrekord i antall coronadødsfall

Miami er pandemiens episdenter, ifølge smittevernekspert ved Universitetet i Miami, Lillian Abbo, til CNN.
Miami er pandemiens episdenter, ifølge smittevernekspert ved Universitetet i Miami, Lillian Abbo, til CNN. Foto: Chandan Khanna / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 132 dødsfall mandag har Florida satt en ny dyster rekord, opplyser helsedepartementet tirsdag. Den forrige rekorden var på 120 daglige coronadødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økningen skjer etter at delstaten sørøst i USA de siste ukene har hatt en markant oppgang i antall nye smittede.

Det er nå over 291.000 smittede i Florida, og helsemyndighetene venter at dødstallene stiger ytterligere i kjølvannet av smitteøkningen.

– Miami er nå pandemiens episenter. Det vi så i Wuhan for et halvt år siden skjer her nå, sier smittevernekspert ved Universitetet i Miami, Lilian Abbo, til CNN.

Florida er den tredje verst rammede delstaten i USA etter New York og California.

Til tross for at smittetallene øker, har delstatsmyndighetene valgt å gjenåpne mye av samfunnet. Lørdag åpnet også Disney Wolrd i Orlando.

3,5 millioner smittet

Også California, Texas og andre delstater sør i USA opplever en økning i smittetallene. I California ble det mandag rapportert 139 nye dødsfall, mens det i Texas var 131, ifølge oversikten til Worldometers.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 3,5 millioner amerikanere har blitt smittet av coronaviruset og 139.143 er bekreftet døde.

Trump-administrasjonen vil ha full åpning av skolene i USA til høsten, til tross for advarsler om det kan bety økt smittespredning.

Krisepakker koster flesk

USA pådro seg i juni det største månedlige budsjettunderskuddet noen gang. Finansdepartementet rapporterte mandag et underskudd på 864 milliarder dollar i forrige måned, nærmere 5.700 milliarder kroner.

De røde tallene for juni er større enn de fleste års underskudd i USAs historie og overgår den negative månedlige rekorden på 738 milliarder dollar fra april.

Underskuddet i juni kommer av større offentlig pengebruk på ulike programmer for å motvirke følgene av koronakrisen og holde folk i jobb.

Video: Corona-pressekonferanse avbrutt i Florida: – Dere lyver til folket: