315 nye corondadødsfall i Storbritannia

En jogger knyter skolissen foran et grafittimaleri som hedrer det britiske helsevesenet NHS i London søndag. Tallet på daglige dødsfall forårsaket av covid-19 er i ferd med å synke i landet. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
En jogger knyter skolissen foran et grafittimaleri som hedrer det britiske helsevesenet NHS i London søndag. Tallet på daglige dødsfall forårsaket av covid-19 er i ferd med å synke i landet. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er søndag registrert 315 nye dødsfall som knyttes til covid-19 i Storbritannia, opplyser britiske myndigheter. Det totale dødstallet er dermed 28.446.

Antallet er langt lavere enn det som ble registrert lørdag, da det ble meldt om 621 døde.

Også forrige søndag ble det meldt om et relativt lavt dødstall i Storbritannia. Årsaken er lavere aktivitet i helsevesenet i helgene, noe som medfører forsinkelser i registreringen av dødsfall.

Søndag 26. april ble det meldt om 413 døde.

Det er imidlertid klart at antallet daglige dødsfall i Storbritannia har vært nedadgående en periode. Statsminister Boris Johnson sa torsdag at landet er over det verste.

Han har varslet at regjeringen i løpet av de nærmeste dagene vil legge fram en plan for en gradvis nedtrapping av smitteverntiltakene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært