Cuomo: – Tolererer ikke helsefarlige demonstrasjoner

New Yorks guvernør Andrew M. Cuomo sprøyter desinfeksjonsmiddel i en T-banevogn lørdag. Foto: Kevin P. Coughlin / AP / NTB scanpix
New Yorks guvernør Andrew M. Cuomo sprøyter desinfeksjonsmiddel i en T-banevogn lørdag. Foto: Kevin P. Coughlin / AP / NTB scanpix

New Yorks guvernør Andrew Cuomo sier han ikke vil tolerere demonstrasjoner som setter folkehelsa i fare. Søndag er det registrert 299 nye dødsfall i delstaten.

Cuomos kommentar var et svar på et spørsmål han fikk om en markering på Long Island, der en gruppe demonstrerte mot stengningen som er innført for å hindre spredning av coronaviruset.

Guvernøren sa at alle hadde rett til å uttrykke sin mening, men ikke ved å bryte regler som er innført for å beskytte samfunnet som helhet.

– Hvis du vil sette din egen helse i fare, så gud velsigne deg, sa Cuomo, og fortsatte:

– Du har ingen rett til å sette min helse i fare, eller mine barns helse, eller dine egne barns helse.

Cuomo sa han var like bekymret som alle andre for økonomien, men slo fast at helsa kommer først.

– Jeg kommer ikke til å sette dollartegn framfor folks liv. Det gjør jeg ikke. Ikke når det gjelder min egen familie, ikke for din familie, sa han.

Søndagens døgntall på døde var 299, noe høyere enn dagen før. Antallet nye sykdomstilfeller og sykehusinnleggelser i delstaten, som er USAs hardest rammede, fortsatte fallet.

VIDEO: Spanjolene strømmet ut i friheten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært