FN: Nå er ikke tiden for å kutte i støtten

Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO) sier organisasjon er helt avgjørende i kampen for å overvinne koronaviruset. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB scanpix
Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO) sier organisasjon er helt avgjørende i kampen for å overvinne koronaviruset. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs generalsekretær António Guterres mener Verdens helseorganisasjon (WHO) er helt avgjørende i kampen for å overvinne covid-19-viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sa tirsdag at han stopper bevilgningene til organisasjonen og anklager den for å skjule hvor alvorlig coronaviruset var. USA er den største enkeltbidragsyteren til FN-organisasjonen.

Guterres viser i sin reaksjon på Trumps kutt til at coronapandemien er en av de største utfordringene verden har stått overfor i moderne tid. Han sier det kommer en tid for å se tilbake på arbeidet som er gjort og for å lære av det, men at den tiden ikke er nå.

– Det er heller ikke tiden for å kutte i støtten til WHO eller andre humanitære organisasjoner som kjemper mot viruset, sier Guterres og maner til internasjonalt samarbeid.