Sentralt vitne i riksrettssaken sparket fra Det hvite hus

Alexander Vindman har vært offiser i den amerikanske hæren i 20 år. Her ankommer han Kongressen i Washington for å vitne i riksrettsgranskingen av Donald Trump.
Alexander Vindman har vært offiser i den amerikanske hæren i 20 år. Her ankommer han Kongressen i Washington for å vitne i riksrettsgranskingen av Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Oberstløytnant Alexander Vindman er ferdig i USAs nasjonale sikkerhetsråd. Han var rådets fremste ekspert på Ukraina og vitnet i riksrettssaken mot Trump.

Vindman skulle ikke forlate posten før juli, men ble presset ut fredag morgen, ifølge en uttalelse fra hans forsvarer David Pressman.

CNN skriver at Vindman de seneste ukene har fortalt kolleger at han trolig ville forlate jobben snart.

Krigsveteranen, som ble født i Ukraina, ble eskortert ut av Det hvite hus av sikkerhetspersonale, og fikk beskjed om at det ikke lenger er behov for ham, ifølge Pressman.

Hans tvillingbror, oberstløytnant Yevgeny Vindman, som jobber som advokat i sikkerhetsrådet, ble også sparket. De to brødrene forlot området sammen.

Talsmann John Ullyot for det nasjonale sikkerhetsrådet sier de ikke kommenterer personalsaker.

President Donald Trump har ifølge CNN vært svært opprørt over Vindmans vitneforklaring under riksrettssaken, og flere demokrater sier sparkingen åpenbart er gjengjeldelse for vitneforklaringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært