Sentralt vitne i riksrettssaken sparket fra Det hvite hus

Alexander Vindman har vært offiser i den amerikanske hæren i 20 år. Her ankommer han Kongressen i Washington for å vitne i riksrettsgranskingen av Donald Trump.
Alexander Vindman har vært offiser i den amerikanske hæren i 20 år. Her ankommer han Kongressen i Washington for å vitne i riksrettsgranskingen av Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oberstløytnant Alexander Vindman er ferdig i USAs nasjonale sikkerhetsråd. Han var rådets fremste ekspert på Ukraina og vitnet i riksrettssaken mot Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vindman skulle ikke forlate posten før juli, men ble presset ut fredag morgen, ifølge en uttalelse fra hans forsvarer David Pressman.

CNN skriver at Vindman de seneste ukene har fortalt kolleger at han trolig ville forlate jobben snart.

Krigsveteranen, som ble født i Ukraina, ble eskortert ut av Det hvite hus av sikkerhetspersonale, og fikk beskjed om at det ikke lenger er behov for ham, ifølge Pressman.

Hans tvillingbror, oberstløytnant Yevgeny Vindman, som jobber som advokat i sikkerhetsrådet, ble også sparket. De to brødrene forlot området sammen.

Talsmann John Ullyot for det nasjonale sikkerhetsrådet sier de ikke kommenterer personalsaker.

President Donald Trump har ifølge CNN vært svært opprørt over Vindmans vitneforklaring under riksrettssaken, og flere demokrater sier sparkingen åpenbart er gjengjeldelse for vitneforklaringen.