Trump langet ut mot «uærlige og korrupte folk» etter frikjennelsen

Video: Her langer Trump ut mot sine motstandere. 

USAs president Donald Trump inntok talerstolen med to aviser som i krigstyper slo fast at han var frikjent i riksrettssaken.

Uttalelsene kom under det årlige arrangementet National Prayer Breakfast i Washington D.C., der flere kongressmedlemmer var til stede. Blant dem var Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, som flere av uttalelsene var rettet mot.

– Som alle vet, så har min familie, vårt flotte land og deres president måttet gjennomgå en forferdelig prøvelse på grunn av noen veldig uærlige og korrupte mennesker, sa Trump.

– De har gjort alt de kan for å ødelegge oss og med det utsatt landet vårt for voldsom skade, sa presidenten.

Presidentens budskap sto i sterk kontrast til flere av de tidligere talerne. Hovedtaler og Harvard-professor Arthur Brooks snakket om å løse «polariseringskrisen» og om å elske sine fiender.

– Jeg vet ikke om jeg er enig med deg, sa Trump.

– Jeg liker ikke folk som bruker troen sin for å rettferdiggjøre noe de vet er galt, sa han med henvisning til den republikanske senatoren Mitt Romney, som som eneste medlem av presidentens parti stemte for å dømme Trump for maktmisbruk i Ukraina-saken.

– Jeg liker heller ikke folk som sier de be ber for deg, når du vet det ikke er sant, sa den amerikanske presidenten med henvisning til Pelosi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært