Krever erstatning fra Iran for nedskyting av fly

Utenriksministrene Dominic Raab (t.v.), François-Philippe Champagne og Vadym Prystajko (t.h.), fra henholdsvis Storbritannia, Canada og Ukraina, under møtet i London torsdag. Ministrene står foran navnene til dem som mistet livet da det ukrainske passasjerflyet ble skutt ned i Iran. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Utenriksministrene Dominic Raab (t.v.), François-Philippe Champagne og Vadym Prystajko (t.h.), fra henholdsvis Storbritannia, Canada og Ukraina, under møtet i London torsdag. Ministrene står foran navnene til dem som mistet livet da det ukrainske passasjerflyet ble skutt ned i Iran. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landene som mistet borgere da militæret i Iran skjøt ned et passasjerfly, krever erstatning til ofrenes familier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksministrene i Canada, Storbritannia, Afghanistan, Ukraina og Sverige møttes i London torsdag for å diskutere situasjonen.

Landene krever at Iran tar fullt ansvar, gjennomfører en uavhengig etterforskning og betaler erstatning.

176 mennesker døde da det ukrainske passasjerflyet ble truffet av raketter kort etter at det tok av i Iran 8. januar. Myndighetene i Iran har forklart at flyet ble beskutt fordi en soldat misforsto og trodde det var en amerikansk krysserrakett som nærmet seg.

Personvernpolicy