Nær 1 million mister strømmen i California for å forhindre brann

85 personer mistet livet i skogbranner i Sierra Nevada i november i fjor. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
85 personer mistet livet i skogbranner i Sierra Nevada i november i fjor. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag vil strømforsyningen til rundt 1 million kunder, der blant hus og bedrifter, bli stanset i et forsøk på å hindre skogbranner i California.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det planlagte strømstansen er ifølge nyhetsbyrået AP det største forebyggende grepet i sitt slag i USAs historie. Målet er å forsøkte å forhindre branner forårsaket av feil på kraftlinjene.

Strømleverandøren Pacific Gas & Electricity (PG & E) fortalte tirsdag at de etter midnatt onsdag vil kutte strømmen til 800.000 kunder i 34 fylker, med værprognoser om vind og tørke, som igjen skaper ekstrem brannfare.

Også leverandøren Southern California Edison (SCE) varsler at de vil kutte strømmen til 106.000 kunder fordelt på åtte fylker.

Regionen stålsetter seg nå, med tidligere års tragedier friskt i minne.

Oakland-ordfører Libby Schaaf ba tirsdag innbyggere om å ikke kontakte 911 med mindre det er en nødsituasjon og ba folk om å forberede seg på brannfaren.

– Vi alle vet hvilke ødeleggelser branner kan skape, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle byens politibetjenter som hadde fri eller var kalt på ferie, er tilbakekalt til jobb.

Nyheten kommer samtidig som San Francisco markerer to år for skogbrannene som tok 44 liv og ødela tusenvis av hjem i oktober i 2017. Strømkuttet vil også gjelde deler av Sierra Nevada hvor 85 personer mistet livet i november i en brann PG & E får skylden for.