Strand i Barcelona evakuert etter funn av mulig bombe fra den spanske borgerkrigen

Stranden St Sebastià ligger midt i Barcelona og er en av byens mest brukte strender. Arkivfoto: Halvard Alvik, NTB scanpix.
Stranden St Sebastià ligger midt i Barcelona og er en av byens mest brukte strender. Arkivfoto: Halvard Alvik, NTB scanpix. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Barcelona evakuerte søndag en av byens mest populære strender etter funn av det som trolig er en bombe fra den spanske borgerkrigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stranden St Sebastià var full av mennesker som badet og solte seg, da funn av en gjenstand i vannet skapte stor ståhei søndag ettermiddag.

Politiet evakuerte og sperret av stranden etter funnet av gjenstanden, som var 1 meter lang og 80 centimeter bred. Den ble oppdaget på tre meters dyp om lag 25 meter ut i vannet, ifølge lokale myndigheter.

– Gjenstanden er gammel og kan stamme fra den spanske borgerkrigen. Flere detaljer vil først være klar etter at bombeekspertene ankommer på mandag, sier politisjef Albert Batlle.

Han legger til at det ikke er uvanlig at slike gamle eksplosive gjenstander dukker opp. Mandag vil et team fra sjøforsvaret detonere bomben, ifølge Battle.

St Sebastià ligger midt i Barcelona, ikke langt fra den populære handlegaten La Rambla. Den spanske borgerkrigen varte fra 1936 til 1939 og endte med at Francisco Franco tok makten i Spania. Minst 34.000 mennesker ble drept under borgerkrigen.

Les også: Nordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann