Nordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann

De fleste tilreisende nordmenn forbinder nok Pythagorion på Samos med sommeridyll, men nå må flere turister forlate hotellene sine på grunn av en brann som herjer utenfor byen. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix.
De fleste tilreisende nordmenn forbinder nok Pythagorion på Samos med sommeridyll, men nå må flere turister forlate hotellene sine på grunn av en brann som herjer utenfor byen. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brenner på den greske ferieøya Samos. Rundt 50 nordmenn er blant turistene som blir evakuert fra hoteller på øya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen utenfor byen Pythagorion er ikke under kontroll, og røyken beveger seg mot byen, skriver Nettavisen. Reiseselskapet Apollo har over 700 nordiske gjester på øye, inkludert 50 nordmenn i Pythagorion. 31 av disse bor på tre hoteller som er evakuert.

– Det er tre hoteller som ligger rett ved siden av hverandre, derfor har man av sikkerhetsmessige grunner valgt å evakuere alle tre siden brannen dessverre enda ikke er under kontroll, sier pressekontakt Beatriz Rivera i Apollo.

Tilbudt nytt hotell

TUI har tilbudt nytt hotell til 16 av sine norske gjester på øya. Selskapet har 321 nordmenn på Samos, men de fleste er ikke i området som er berørt av brannen.

– Alle som er berørt, er blitt kontaktet, og har man spørsmål, kan man ta det med oss, sier pressekontakt sier Nora Aspengren i TUI til Nettavisen.

Les også: Nordmenn kjøper luksusbolig på Mallorca: – Ingen betalte under 60 millioner kroner

Les også: Minst seks barn druknet da båt kantret utenfor gresk øy

Saken oppdateres