USA utplasserer jagerfly i Qatar

Et titall amerikanske F-22 jagerfly er sendt til Qatar som ledd i USAs styrkeoppbygging som svar på Irans angivelige trusler. Her fra Ørlandet flystasjon der femtegenerasjonskampflyet F22 i fjor hadde fellestrening med F35 for første gang i Norge i fjor. Amerikanske F22 Raptor. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix
Et titall amerikanske F-22 jagerfly er sendt til Qatar som ledd i USAs styrkeoppbygging som svar på Irans angivelige trusler. Her fra Ørlandet flystasjon der femtegenerasjonskampflyet F22 i fjor hadde fellestrening med F35 for første gang i Norge i fjor. Amerikanske F22 Raptor. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et titall amerikanske F-22 jagerfly er sendt til Qatar som ledd i USAs styrkeoppbygging som svar på Irans angivelige trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs sentralkommando opplyste fredag at F-22-flyene ankom al-Udeid-basen «for å forsvare amerikanske styrker og interesser».

Sentralkommandoen postet flere bilder av flyene som landet i Qatar torsdag, og sa at det er første gang slike fly har vært utplassert på al-Udeid-basen. De har tidligere vært på en base i Emiratene for å støtte USAs styrker i Syria.

Patriot og hangarskip

Fire bombefly av typen B-52 ble sendt til al-Udeid i begynnelsen av mai

Kart som viser hvilke flybaser USA har til disposisjon i landene rundt Iran.
Kart som viser hvilke flybaser USA har til disposisjon i landene rundt Iran.

etter at Det hvite hus kunngjorde at et hangarskip skulle sendes til regionen som svar på angivelige iranske trusler.

I de siste ukene er også rakettforsvarssystemer av typen Patriot sendt til regionen.

Les også:

Trump truer med utslettelse og lokker med forhandlinger

Iran passerer grense for anriket uran

Trump: Vi har god tid med Iran

Personvernpolicy