Nettavis: USA gjennomførte cyberangrep mot Iran

Torsdag 13. juni ble en oljetanker angrepet i Omanbukta. Flere andre skip er også blitt beskutt i området den siste tiden. Iran benekter at de står bak angrepene på skipene slik USA beskylder dem for. Foto: AP/ NTB scanpix
Torsdag 13. juni ble en oljetanker angrepet i Omanbukta. Flere andre skip er også blitt beskutt i området den siste tiden. Iran benekter at de står bak angrepene på skipene slik USA beskylder dem for. Foto: AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump avlyste våpenangrep mot Iran på grunn av faren for menneskeliv, men skal ha gjennomført et digitalt gjengjeldelsesangrep mot landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omtrent samtidig som president Donald Trump avblåste et planlagt våpenangrep mot militære mål i Iran torsdag kveld, gjennomførte landet også et digitalt angrep mot en iransk spiongruppe, skriver nyhetstjenesten Yahoo News natt til lørdag. Nyhetstjenesten siterer to tidligere ansatte i etterretningstjenesten.

Gruppen som ble rammet av cyberangrepet, skal ha forbindelser til Den iranske Revolusjonsgarden. Den har over flere år fulgt med på den travle skipstrafikken i Hormuz-stredet, hvor det daglig blir transportert over 17 millioner fat olje hver dag.

Aktuelt: Trump: – Stanset angrep mot Iran da jeg skjønte at mange kunne dø

Overvåkingen av disse skipene skal ha gjort Iran i stand til å angripe skip som passerer i regionen. USA beskylder Iran for å ha angrepet to skip i Omanbukta den siste tiden. Iran har benektet at det er de som står bak angrepene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konflikten mellom USA og Iran begrenser ikke bare til ord og en opptrapping av USAs militære tilstedeværelse i Midtøsten. Den siste tiden har både private selskaper i USA og myndighetene merket økt forekomst fra det man mistenker er Iran-finansiert dataangrep, skrev Wall Street Journal fredag.

Les også:

Iran viste frem den nedskutte dronen

Iran avviser å ha blitt varslet om angrep