May vil gjøre et nytt forsøk på å overtale Parlamentet

Statsminister Theresa May gjør i begynnelsen av juni et nytt forsøk på å få Parlamentet til å godkjenne skilsmisseavtalen hun har forhandlet fram med EU. Foto: AP / NTB scanpix
Statsminister Theresa May gjør i begynnelsen av juni et nytt forsøk på å få Parlamentet til å godkjenne skilsmisseavtalen hun har forhandlet fram med EU. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Theresa May gjør i neste måned et nytt forsøk på å få Parlamentet til å stemme for en utmeldingsavtale med EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

May hadde tirsdag kveld et møte med Labour-leder Jeremy Corbyn i et forsøk på å få opposisjonen med på en skilsmisseavtale som kan bli godtatt i Brussel.

En slik avtale er nedstemt tre ganger tidligere i Underhuset, men den første uka i juni gjør May et nytt forsøk, opplyste Mays talsmann James Slack etter tirsdagens møte.

– Det er helt avgjørende å sikre de folkevalgtes godkjenning før Parlamentet går ut i sommerferie i slutten av juli, sa Slack.

Les også: Tyskland advarer britene: – Ingen flere brexit-utsettelser

Storbritannia skulle etter planen ha forlatt EU 29. mars, men skilsmissen er utsatt til 31. oktober.

Corbyn har ikke kommentert tirsdagens møte med May, og det har hittil ikke kommet signaler om at et kompromiss med Labour er nært forestående.

Les også: Trump ut mot EU etter ny brexit-utsettelse