Sri Lankas statsminister frykter flere bomber

Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghe erkjenner at myndigheter i landet hadde blitt advart på forhånd om et mulig terrorangrep. Bildet er fra et besøk i Oslo i fjor.
Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghe erkjenner at myndigheter i landet hadde blitt advart på forhånd om et mulig terrorangrep. Bildet er fra et besøk i Oslo i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sri Lankas statsminister advarer om at det kan være flere bomber og militante personer «der ute» etter terroren i påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranil Wickremesinghe sa også på en pressekonferanse tirsdag at noen offentlige tjenestemenn trolig vil miste jobben på grunn av etterretningssvikt knyttet til angrepene.

Over 320 mennesker ble drept og 500 såret da selvmordsbombere gikk til angrep på tre kirker og tre hoteller på Sri Lanka første påskedag.

Wickremesinghe erkjenner at myndigheter hadde blitt advart på forhånd, men sier Indias ambassade var blitt utpekt som et mulig mål. Tidligere har en talsmann for hans regjering sagt at statsministeren og andre regjeringsmedlemmer aldri ble orientert om advarselen, som kom fra utenlandske etterretningstjenester.

Wickremesinghe sier et planlagt angrep mot et fjerde hotell mislyktes, og at sjefen for en lokal ekstremistgruppe som anklages for terroren, kan ha ledet aksjonene og selv blitt drept.

Aktuelt: Turistene rømmer Sri Lanka

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden