IS hevder å stå bak Sri Lanka-terror

321 mennesker, blant dem minst 45 barn, ble drept i terroraksjonene mot kirker og hoteller i Sri Lankas hovedstad Colombo 1. påskedag. Foto: AP / NTB scanpix
321 mennesker, blant dem minst 45 barn, ble drept i terroraksjonene mot kirker og hoteller i Sri Lankas hovedstad Colombo 1. påskedag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å stå bak terrorangrepene som kostet minst 321 mennesker livet på Sri Lanka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS hevder dette i en kunngjøring som er lagt ut på propagandanettstedet Amaq, men legger ikke fram beviser for at påstanden er riktig.

– De som utførte angrepet der målet var medlemmer av den USA-ledede koalisjonen og kristne på Sri Lanka i forgårs, er krigere fra Den islamske staten, heter det i kunngjøringen.

Islamistgruppa tar rutinemessig på seg skylden for terroraksjoner verden over, men eksperter stiller til tider spørsmål ved om kunngjøringene stemmer.

Det er ikke kjent at IS tidligere har vært aktive på Sri Lanka, eller at lokale islamistgrupper i landet har bånd til islamistgruppa.

– IS-tilhengere feirer alt, uansett om det er IS eller ikke. De fryder seg når Vesten, kristne eller jøder blir angrepet, sier Amarnath Amarasingam, som selv er fra Sri Lanka og er tilknyttet tankesmia Institute for Strategic Dialogue (ISD).

Eksperter: Lokal islamistgruppe fikk trolig bistand utenfra

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden