Israel filmet soloppgang på vei til månen

VIDEO:  Israelsk månefartøy fanget «unik» soloppgang

Det israelske romfartøyet Beresheet har på vei til månen filmet en soloppgang fra fartøyets synspunkt i verdensrommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoen er blant annet omtalt av The Jerusalem Post og Ynetnews.

Det er ventet at Israels romfartøy, Beresheet, vil entre og fanges opp i månens bane den 4. april i år. Månelandingen er planlagt til å finne sted 11. april. Underveis på reisen har fartøyet benyttet anledningen til å sende både bilde- og videomateriale tilbake til jorden.

Søndag publiserte organisasjonen SpaceIL en video filmet i verdensrommet der vi kan man se solen stå opp over jorden. Jordas horisont skinner opp i det kraftige sollyset.

Fartøyet har også tatt «selfies» på sin reise, og det første bildet kom tidligere i mars.

(Saken fortsetter under)

Bilde tatt av romfartøyet Beresheet. På skiltet står det «Lite land, store drømmer». Foto: SpaceIL, Israel Aerospace Industries via AP / NTB scanpix
Bilde tatt av romfartøyet Beresheet. På skiltet står det «Lite land, store drømmer». Foto: SpaceIL, Israel Aerospace Industries via AP / NTB scanpix

Ifølge NTB er Beresheet lastet med instrumenter som skal studere månens magnetfelter, samt en tidskapsel som blant annet inneholder flere hundre digitale filer. I tillegg frakter fartøyet med seg en hebraisk bibel på størrelse med en mynt. Beresheet veier 585 kilo og er omtrent like stor som en vaskemaskin.

Skulle landingen gå som planlagt så vil Israel bli det fjerde landet som lander et fartøy på månen. Fra før har Russland, USA og Kina satt sine avtrykk på månens overflate.

Les også: – Vil reise til Neptuns måne Triton

Personvernpolicy