– Vil reise til Neptuns måne Triton

Video: Voyager 2 sto for Nasas første besøke til Neptun og planetens måner. Nå, 30 år senere, ønsker de å vende tilbake.
Artikkelen fortsetter under annonsen

NASA-forskere foreslår oppdrag med mål om å utforske muligheten for liv på en av de mest fjerntliggende månene i solsystemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en konferanse i Houston, Texas, presenterte NASA-forskere et mulig nytt oppdrag. De ønsker å fly forbi Neptuns måne, Triton, i håp om å kunne studere det de tror kan være et hav, melder New York Times.

Forskere antar at det på Tritons overflate finnes et hav, noe som hinter til at det fjerntliggende objektet kan inneholde ingrediensene til liv, skriver avisa.

Forskerne sitt forslag har som mål å kutte kostnadene betydelig ned fra lignende oppdrag utført tidligere. Romfartøyet har de kalt for «Trident», og prisen kan komme på det en liten reise til jordens måne ville ha kostet.

Les også: Meteoride sørget for kraftig eksplosjon

– Tiden er kommet for å utføre oppdraget, men også til en lav pris. Og vi vil undersøke om det er en beboelig verden, noe som er av stor betydning, sier Louise Prockter, direktør for Lunar and Planetary Institute i Houston og hovedforsker for det foreslåtte oppdraget, ifølge New York Times.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forkjempere for oppdraget håper at muligheten for å utforske solsystemets til nå mest fjerntliggende planet, uten å bruke flere milliarder dollar, vil overtale NASA til å støtte prosjektet, ifølge avisa.

Neptun og planetens måner ble sist besøkt i 1989 av romsonden Voyager 2. Den hadde som oppdrag å utforske de ytre delene av solsystemet. Da fartøyet passerte Neptun tok den de første og eneste nærbildene vi har av den åttende planeten i vårt solsystem.

Les også: Oppdaget det mest fjerne objektet i solsystemet

Les også: Forskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise