Svensk festival med «mannsforbud» felt for diskriminering

Komiker Emma Knyckare under Statement Festival i Göteborg, hvor menn var erklært uønsket. Foto: Frida Winter / TT / NTB scanpix
Komiker Emma Knyckare under Statement Festival i Göteborg, hvor menn var erklært uønsket. Foto: Frida Winter / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En festival i Sverige hvor menn var erklært uønsket, er blitt felt for brudd på forbudet mot diskriminering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statement Festivals beskrivelse av seg selv på nettsidene sine var en overtredelse, heter det i en uttalelse fra den svenske Diskrimineringsombudsmannen mandag.

Ombudsmannen viser til gjeldende praksis i EU-domstolen. Avgjørelsen skal være veiledende, og arrangørene av festivalen blir ikke ilagt noen sanksjoner.

Musikkfestivalen ble arrangert i Göteborg i august etter initiativ fra komikeren Emma Knyckare. Etter mange tilfeller av seksuelle overgrep på festivaler året før, ville hun lage et arrangement kun for kvinner og transpersoner.

«Verdens første store musikkfestival helt uten cis-menn», står det fortsatt med store bokstaver på festivalens hjemmeside.

«Cis-menn» er en betegnelse på menn som ikke er transpersoner. Under festivalen var det kun kvinner og transpersoner både blant publikum og på scenen.

Mannlige managere, teknikere og andre menn som jobbet for de kvinnelige artistene, ble plassert i et område som av Knyckare ble kalt «mannehagen».

Les også:

Festival feiret Frankrikes sexarbeidere

Disse teltene forsterker turgleden

Skuespiller Robert De Niro fikk ærespris – langet ut mot Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden