Titusener av migranter forsvunnet siden 2014

Migranter venter på å bli reddet av den spanske organisasjonen Proactiva Open Arms i Middelhavet utenfor Libya. Foto: AP / NTB scanpix.
Migranter venter på å bli reddet av den spanske organisasjonen Proactiva Open Arms i Middelhavet utenfor Libya. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den økende migrasjonen i verden krever titusener av menneskeliv. Siden 2014 er nesten 57.000 mennesker erklært døde eller savnet, viser en oversikt fra AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet er nesten dobbelt så høyt som det FNs organisasjon for migrasjon (IOM) opererer med. IOM har inntil nylig vært den eneste organisasjonen som har forsøkt å tallfeste ofrene for de globale migrasjonsstrømmene.

AP har imidlertid gått gjennom alle tilgjengelige oversikter fra organisasjoner, kriminaltekniske undersøkelser, lister over døde og savnede og opplysninger som er framkommet i intervjuer med tusenvis av migranter.

Associated Press mener at selv deres tall er for lave og at tusener av lik ligger begravd i ørkener eller går i oppløsning i havet uten noen gang å bli registrert. En stor feilkilde er det også at familier ikke alltid melder fra om sine savnede fordi de er migranter uten lovlig opphold noe sted.

Aktuelt: – En av verdens raskest voksende flyktningkriser

Dessuten er det uklart for mange familier hvor deres fedre og sønner har tatt veien.

AP melder som eksempler at kirkegårder i Gauteng-provinsen i Sør-Afrika og den tunisiske kystbyen Zarzis fylles opp av uidentifiserte lik. Lignende situasjoner meldes det om i Hellas, Italia og Libya.

Kripos: Ett av ti drap i Norge begås av asylsøkere