Mulig rørbombe fjernet fra Time Warner-bygningen i New York

Time Warners hovedkvarter i New York, der blant annet nyhetskanalen CNN holder hus, er evakuert etter funn av en mulig rørbombe. Eksplosivet er nå fjernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evakueringen skjedde like etter meldinger om funn av eksplosiver i post sendt kontorene til Barack Obama og Hillary Clinton. Ifølge nyhetsbyrået AP skal talsmenn for politiet i New York ha bekreftet at det dreier seg om en rørbombe.

Bombegruppa til New York-politiet fraktet for kort tid siden den mulige bomben vekk i et spesialkjøretøy. Ifølge CNN skal den fraktes til et sted i Bronx som bombegruppa bruker til å detonere mistenkelige gjenstander.

Stoppet i sikkerhetskontroll

CNNs kontorer er omfattet av evakueringen, og nyhetsankrene Poppy Harlow og Jim Sciutto måtte rapportere direkte fra gata via mobiltelefon. De var i studio da brannalarmen gikk av etter at den mistenkelige pakken var oppdaget i postmottaket i bygningen.

Pakken kom inn i bygningen ved 9-tiden lokal tid og etter at den ble stoppet i sikkerhetskontrollen gikk brannalarmen av knappe én time senere.

Lyset ble slukket og alle i bygningen fikk beskjed om å gå ut. Flere etasjer i bygningen er tømt, men ingen har kommet til skade.

Fakta om pakkebomber i USA

  • En rørbombe sendt til den jødiske milliardæren og politiske aktivisten George Soros ble oppdaget mandag.
  • En pakke med en bombe sendt til tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton ble oppdaget tirsdag.
  • En lignende pakke med en bombe sendt til tidligere president Barack Obama ble funnet onsdag.
  • Også ved TV-kanalen CNNs redaksjon i New York ble det onsdag oppdaget en pakke med eksplosiver. Denne pakken skal ha vært adressert til tidligere CIA-sjef John Brennan, som har opptrådt som kommentator hos kanalen.
  • En mistenkelig pakke ble onsdag oppdaget ved kontoret til den demokratiske politikeren Debbie Wasserman Schultz i Florida.
  • New Yorks guvernør Andrew Cuomo opplyste onsdag at en mistenkelig pakke var sendt også til hans kontor.

Les også: Politiet i Florida sjekker «mistenkelig pakke»

(Saken fortsetter under)

Time Warner-bygningen i New York ble onsdag evakuert etter funn av en mulig rørbombe. Den angivelige bomben er av samme type som Barack Obama og Hillary Clinton har fått. Bygningen inneholder blant annet CNNs New York-studio og et større kjøpesenter. Foto: NTB scanpix/AP/Kevin Hagen
Time Warner-bygningen i New York ble onsdag evakuert etter funn av en mulig rørbombe. Den angivelige bomben er av samme type som Barack Obama og Hillary Clinton har fått. Bygningen inneholder blant annet CNNs New York-studio og et større kjøpesenter. Foto: NTB scanpix/AP/Kevin Hagen

Full evakuering

Ifølge CNN var pakken adressert til John Brennan, en tidligere CIA-sjef som er en profilert kritiker av president Donald Trump. Den ble sendt til gateadressen, ikke til postadressen til CNN.

Pakken skal ha klare likhetsstrekk med de mistenkelige pakkene sendt til Hillary Clinton og Barack Obama samt forretningsmannen George Soros.

Det er et stort politioppbud på stedet. Folk er evakuert flere kvartal vekk, og flere gater er avsperret, ifølge CNN.

Harlow og Sciutto er kjent som nyhetsankere for programmet CNN Newsroom.

CNNs toppsjef Jeff Zucker opplyser i en epost sendt til ansatte at alle selskapets kontorer over hele verden nå skal kontrolleres grundig for sikkerhets skyld.

Les også: Kampen mellom fiksjon og virkelighet i Kongo

Personvernpolicy