Canadas utenriksminister overrasket svette reportere med ispinner

Canadas utenriksminister Chrystia Freeland setter fra seg en pose med ispinner til pressekorpset utenfor kontoret til USAs handelsrepresentant.
Canadas utenriksminister Chrystia Freeland setter fra seg en pose med ispinner til pressekorpset utenfor kontoret til USAs handelsrepresentant. Foto: Jacquelyn Martin / AP/NTB Scanpix

På en stekende sommerdag i Washington, mens pressefolk ventet på nytt om handelssamtalene, overrasket Canadas utenriksminister med en pose full av ispinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svette, men takknemlige reportere, lot seg sjarmere av utenriksminister Chrystia Freeland, som delte ut ispinnene idet hun kom med en kort uttalelse om situasjonen i de pågående samtalene om en ny handelsavtale mellom USA, Canada og Mexico.

Canada ble inkludert i samtalene tirsdag, og målet er at en avtale skal være på plass innen fredag.

Det var torsdag 32 grader, svært høy luftfuktighet, stekende sol og ikke en sky på himmelen i den amerikanske hovedstaden.

Noen av journalistene har holdt stand utenfor kontoret til den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer hver eneste dag i nesten to uker. Nå kunne de kjøle seg ned med ispinner med smak av lime, sitron, bringebær og jordbær.

Freeland, som tidligere har jobbet som journalist for nyhetsbyrået Reuters, sier at hun husker hvor hardt det var å vente på nyhetene. På vei ut og inn av kontoret til Lighthizer stopper hun ofte for å gi en liten kommentar.

Til sammenligning har amerikanske representanter ennå ikke sagt et ord til pressekorpset.

Den mexicanske delegasjonen derimot sørget i helgen for gi et MC Donalds-måltid til hver av journalistene som var ute på jobb.

Aktuelt: Trudeau og Trump med konstruktiv handelssamtale

Personvernpolicy