Trudeau og Trump med konstruktiv handelssamtale

Canadas statsminister Justin Trudeau på et nominasjonsmøte i Montreal søndag. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Canadas statsminister Justin Trudeau på et nominasjonsmøte i Montreal søndag. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Canada omtaler mandagens samtale med USAs president, som fant sted etter at USA og Mexico ble enige om en ny frihandelsavtale, som konstruktiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og Mexico ble mandag enige om å erstatte frihandelsavtalen North American Free Trade Agreement (NAFTA) med en ny og revidert avtale, men den nye avtalen er langt fra endelig. Et av de store spørsmålene er hvor Canada står i dette. NAFTA var en avtale mellom USA, Mexico og Canada, og det er uklart om det er mulig å inngå noen ny handelsavtale med Mexico uten Canada.

Mandag kom imidlertid uttalelsen fra kontoret til Canadas statsminister Justin Trudeau.

– Statsministeren har hatt en konstruktiv samtale i dag med president Donald Trump om North American Free Trade Agreement. Lederne ønsker velkommen den framgangen som er gjort i forhandlingene med Mexico, heter det i uttalelsen.

Videre understreker canadierne at de tar sikte på en vellykket avslutning på forhandlingene.

Kort tid etter kunngjøringen fra den canadiske presidentens kontor uttalte Mexicos påtroppende president, Andrés Manuel López Obrador, at det er «viktig» at Canada tilslutter seg den nye ordningen.

Tirsdag reiser Canadas utenriksminister Chrystia Freeland til Washington for å delta i forhandlingene.

Personvernpolicy