Meny

Russland mener Nederland ikke har kommet med beviser for MH17-påstander

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier at Nederland ikke har lagt fram noen beviser for at Russland sto bak nedskytingen av MH17 i 2014 hvor nesten 300 mennesker døde. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
Russlands utenriksminister sier Nederland ikke har presentert bevis for sine påstander om at Russland sto bak nedskytingen av et fly over Ukraina.

– En nederlandsk minister ringte meg. De er praktisk talt ikke i tvil om at raketten kom fra Russland. Jeg ba ham om fakta som kan bevise disse påstandene. Han ga meg ingen fakta, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået TASS.

Nederland og Australia kunngjorde fredag i en felles uttalelse at de vil stille Russland «rettslig til ansvar for sin del av nedskytingen» av rute MH17 over Øst-Ukraina i 2014. Alle de 298 som var om bord i flyet mistet livet, de fleste av dem nederlendere.

– Dette minner om Skripal-saken, hvor de sa at det var «svært sannsynlig» at det var russerne. Det føles som déjà vu, men hvis våre partnere igjen har bestemt seg for å spekulere rundt døden til flere hundre mennesker for å oppnå sine politiske mål, får det være på deres samvittighet, sier Lavrov til TASS.

Bakgrunn: Nederland vil stille Russland til ansvar for MH17-nedskyting

Populært