SOHR: Minst elleve iranere drept i Israels angrep i Syria

Den iranske forsvarssjefen Mohammad Bagheri fotografert ved frontlinjen i Aleppo-provinsen i oktober 2017. Iran er en av Assad-regimets viktigste militære støttespillere, noe Israel forsøker å endre på. Foto: AP / NTB scanpix
Den iranske forsvarssjefen Mohammad Bagheri fotografert ved frontlinjen i Aleppo-provinsen i oktober 2017. Iran er en av Assad-regimets viktigste militære støttespillere, noe Israel forsøker å endre på. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst elleve iranere ble drept i de israelske angrepene mot Syria denne uken, ifølge en oversikt fra aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOHR opplyser lørdag at minst 27 personer som kjempet for regimet til president Bashar al-Assad, ble drept i luftangrepene. Blant dem var seks syriske soldater og 21 utenlandske krigere, deriblant elleve iranere.

SOHR har tidligere meldt at 23 personer ble drept i angrepene.

– Den nye oversikten skyldes at sårede har dødd og at savnede personer er bekreftet døde, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Israel har opplyst at angrepet var rettet mot iranske mål i Syria, og at angrepet var et svar på iranske angrep mot israelske stillinger på de okkuperte Golanhøydene.

Iran avviser å ha skutt rakettene, og anklager Israel for å ha brukt dette som et påskudd for sitt eget angrep mot Syria, som ble gjennomført natt til torsdag.

Les også:

Russiske selskaper vil kunne tjene på USAs skroting av Iran-avtalen

Utnyttet gravid datter (14) til å stjele

Danmark vil nekte innvandrere på dagpenger å bli danske statsborgere

Harde kamper nord i Myanmar – nær 20 drept

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden