Russland: Israel sendte 28 fly og skjøt 70 missiler mot Syria

Se video: Israel hevder å ha truffet en rekke iranske mål i Syria.

28 israelske krigsfly sto bak angrepet mot Syria natt til torsdag og Israel fyrte av til sammen av rundt 70 missiler, ifølge russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– 28 israelske fly av typen F-15 og F-16 ble brukt i angrepet, og det ble skutt rundt 60 luft-til-bakke-missiler mot ulike deler av Syria. Israel skjøt også opp over ti taktiske bakke-til-bakke-missiler, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet torsdag, videreformidlet av nyhetsbyrået Interfax.

Halvparten av de 70 missilene ble skutt ned, ifølge Russland.

Israelske myndigheter har ikke tallfestet hvor mange fly, raketter eller missiler som ble benyttet, men har uttalt at det dreier seg om et angrep rettet mot flere titalls iranske militærmål i Syria som svar på at israelske militære stillinger på de okkuperte Golanhøydene ble angrepet med raketter.

Bakgrunn: Israel: Har truffet en rekke iranske mål i Syria

Moskva er bekymret

Russiske myndigheter er bekymret for eskalering og ber om tilbakeholdenhet etter at Israel natt til torsdag angrep militære stillinger i Syria.

– Vi har opprettet kontakt med alle sider og tar til orde for tilbakeholdenhet fra alle parter, sier viseutenriksminister Mikhail Bogdanov torsdag.

Han legger til at Moskva er bekymret over utviklingen.

Israelske styrker angrep natt til torsdag det som skal være iranske militære stillinger i Syria med missiler som svar på et rakettangrep mot israelske militære stillinger på de okkuperte Golanhøydene.

Se video: Det syriske militæret har frigjort en video som viser hvordan de forsøkte å avskjære israelske missiler over Syrias hovedstad Damaskus.

Aktuelt: Nå kan Netanyahu lage krig på egen hånd

Tyskland anklager Iran

Tyskland anklager Iran for provokasjon etter at raketter og missiler ble skutt mot israelske stillinger på de okkuperte Golanhøydene.

– Disse angrepene er en alvorlig provokasjon som vi fordømmer sterkt. Som vi alltid har fremhevet, så har Israel rett til selvforsvar, sier en talskvinne for det tyske utenriksdepartementet torsdag.

Hun legger til at det er «avgjørende at det ikke finner sted ytterligere opptrapping» i konflikten.

Natt til torsdag ble det avfyrt flere raketter mot israelske militære stillinger på Golanhøydene. Israel mener den iranske Revolusjonsgardens Quds-styrke i Syria sto bak angrepet. Israel svarte med å sende raketter mot flere titalls militære mål i Syria.

Forsker: – Setter USA på kurs mot krig i Midtøsten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden