Sørkoreansk politi stanset propagandaforsøk mot nord

En sørkoreansk aktivist blir pågrepet av politiet under en demonstrasjon mot Nord-Korea.
En sørkoreansk aktivist blir pågrepet av politiet under en demonstrasjon mot Nord-Korea. Foto: Ahn Young-joon / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørkoreansk politi stanset lørdag aktivister fra å spre flygeblader med propagandainnhold over grensen til Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 300 politifolk grep inn mot et 20-talls aktivister, flere av dem avhoppere fra Nord-Korea. Disse hadde samlet seg i en park i den sørkoreanske byen Paju for å sende flygeblader over grensen.

Også en stor gruppe motdemonstranter var på plass, og de anklaget aktivistene for å forsøke å hausse opp stemningen mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

En av dem som forsøkte å sende flygeblader over grensen, var den nordkoreanske avhopperen Park Sang-haek. Han hevder sørkoreanerne er «beruset av Kim Jong-uns fredsinitiativ.

Les også: Ottos mamma vil ydmyke Nord-Korea

– Nord-Korea har ikke forandret seg i det hele tatt, sa han og la til at han vil fortsette å sende flygeblader over grensen til Nord-Korea «slik at nordkoreanerne får vite sannheten».

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in ble enige om å jobbe for fred og forsoning, og slutte med alle fiendtlige handlinger da de møttes til toppmøte forrige uke.

«Fiendtlige handlinger» omfatter blant annet å kringkaste propaganda via høyttalere langs grensen og å sende flygeblader til nabolandet.

Les også: Måling: Moon mer populær enn noen president tidligere