Meny

Minst 27 meslingsmittet i Sverige

En sprøyte fylles med meslingvaksine på en helsestasjon i Drammen. Sverige er rammet av et meslingutbrudd i Göteborg-området og tilbyr nå barn helt ned i 12-månedersalderen vaksine. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Enda et meslingtilfelle er oppdaget i Västra Götaland-regionen i Sverige. Antallet smittede er dermed opp i 27.

– Vi går ikke inn på enkelttilfeller, men det er et tilfelle vi kobler til det pågående utbruddet, og smittesporing rundt den personen skjer i tråd med de rutinene vi har, sier Birgitta Arnholm, jourhavende smittevernslege i området.

Utbruddet startet for en måned siden, da en besøkende fra Sør-Europa som hadde fått meslinger søkte hjelp hos helsevesenet i Göteborg. Som følge av utbruddet tilbys barn i regionen vaksinasjon mot meslinger allerede ved ettårsalderen, seks måneder tidligere enn det som er vanlig.

Les også:  74 kommuner ligger under anbefalt vaksinedekning mot meslinger

Stort sett er det Göteborg-området som er rammet, men smittesporing pågår også nord i Halland, siden en göteborger som arbeider i Kungsbacka er blitt rammet.

Inkubasjonstiden for meslinger er 7 til 18 dager. Det er en svært smittsom virussykdom som i enkelte tilfeller kan føre til alvorlige komplikasjoner og i verste fall død. Tidligere døde det årlig rundt ni barn i Norge på grunn av meslinger, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Les også:  Ferierende nordmenn bryr seg lite om advarslene mot meslingsmitte

Populært