EU misfornøyd med «uakseptable» britiske kommentarer

<p>Den britiske brexitministeren David Davis har fått EU til å reagere. Davis har sagt at brexit-avtalen som er inngått, ikke er bindende.</p>
Den britiske brexitministeren David Davis har fått EU til å reagere. Davis har sagt at brexit-avtalen som er inngått, ikke er bindende. Foto: Jacquelyn Martin / AP/NTB Scanpix

Kommentarer fra Storbritannias brexitminister David Davis har fått alarmen til å gå i Brussel. Han har sagt at brexit-avtalen som er inngått, ikke er bindende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen som bringer forhandlingene mellom EU og Storbritannia et hakk videre, ble inngått fredag etter harde forhandlinger mellom partene.

Et av punktene i avtalen var at britene skal betale inn til EU det de allerede har forpliktet seg til som medlemsland i unionen. Det beløpet er estimert til mellom 40 og 45 milliarder euro, tilsvarende mellom 390 og 440 milliarder kroner.

– Ingen avtale betyr at vi ikke betaler pengene, sa brexit-ministeren til BBC søndag.

EU-lederne vil under toppmøtet senere denne uken insistere på at skilsmisseavtalen med Storbritannia skal være juridisk bindende, sier EU-parlamentets brexit-koordinator Guy Verhofstadt.

– Jeg har sett at EU-ledernes posisjoner skjerpes, og EU-parlamentet vil gjøre det samme, sa Verhofstadt til journalister i Strasbourg tirsdag. Utviklingen i brexit-forhandlingene skal behandles i parlamentet onsdag.

– Det er klart at EU-kommisjonen nå vil bli strengere, vi ønsker at forpliktelsene skal nedfelles juridisk før vi går videre til andre trinn i prosessen, sa Verhofstadt.

Les også: May: – Ny optimisme rundt brexit-forhandlinger

Berger Røsland: En ordnet brexit er bra for Norge

Tusk vil forhandle om overgangsordninger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden