May: – Ny optimisme rundt brexit-forhandlinger

Statsminister Theresa May mener det er en ny optimisme rundt brexit-forhandlingene. Rammen man er enig om har gitt ny giv, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kommer som følge av at Storbritannia og EU fredag ble enige om rammene for brexit. Nå begynner neste fase av brexit-forhandlingene, der partene blant annet skal forhandle fram en handelsavtale.

– Ingenting er endelig avgjort før vi er enige om alt, selvfølgelig. Men det er, tror jeg, en ny optimisme knyttet til samtalene og jeg håper og forventer at vi vil bekrefte avtalen jeg har inngått med EUs ministerråd senere denne uken, sier May.

En del av avtalen er at britene skal betale inn til EU det de allerede har forpliktet seg til som medlemsland i unionen. Det beløpet er anslått til mellom 40 og 45 milliarder euro, tilsvarende mellom 390 og 440 milliarder kroner.

– Det handler ikke om en hard eller myk brexit. Avtalen vi nå er blitt enige om for å komme til den neste fasen er helt i tråd med det jeg tidligere har uttalt, sier May.

Les også: Tusk vil forhandle om overgangsordninger

Berger Røsland: En ordnet brexit er bra for Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden